avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Termen schimbare certificat inmatriculare
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Termen schimbare certificat inmatriculare

Buna ziua!
Am cumparat o masina la inceputul lunii martie.
Am intocmit toate actele, am trecut masina la impozit, am achitat toate taxele (talon, inmatriculare, poluare).
La politie insa nu au vrut sa mi o inmatriculeze fiindca taxa de poluare nu mai e valabila.
La fisc, nu au vrut sa imi echivaleze taxa, trebuind sa o achit pe cea noua, iar ulterior sa mi fie restituita cea veche.
Insa nu am de unde sa mai dau inca 6000 lei, astfel ca sunt in situatia in care practic nu mi pot inmatricula masina.

Ce sanctiuni pot suporta in cazul in care sunt oprit in circulatie, iar certificatul nu a fost schimbat? E vreun termen limita, tinand cont ca masina a fost trecuta pe numele meu la finante?
Ultima modificare: Duminică, 19 Mai 2013
coldone, utilizator
OUG 195 / 2002, actualizata.
În cazul transmiterii dreptului de proprietate asupra unui vehicul, datele noului proprietar se înscriu în evidentele autorităţilor competente simultan cu menţionarea încetării calităţii de titular al înmatriculării a fostului proprietar. Pentru realizarea acestei operaţiuni şi emiterea unui nou certificat de înmatriculare, noul proprietar este obligat să solicite autorităţii competente transcrierea transmiterii dreptului de proprietate, în termen de 30 de zile de la data dobândirii dreptului de proprietate asupra vehiculului.

Daca va opreste in trafic vi se retine talonul.
oug195
art.11-
(10) Proprietarul sau deţinătorul mandatat al unui vehicul este obligat să solicite autorităţii competente înscrierea în certificatul de înmatriculare sau de înregistrare a oricărei modificări a datelor de identificare a vehiculului respectiv sau, după caz, ale proprietarului, în termen de 30 de zile de la data la care a intervenit modificarea.

Art.101. - (1) Constituie contravenţii şi se sancţionează cu amenda prevăzută în clasa a III-a de sancţiuni următoarele fapte săvârşite de persoane fizice:
4. neîndeplinirea obligaţiilor de preschimbare a certificatului de înmatriculare sau de înregistrare a autovehiculului ori remorcii în cazurile prevăzute de lege;
Multumesc pentru raspunsuri.
Pentru talon se da vreo dovada sau apoi nu mai pot circula deloc?
In cazul in care mi se opreste certificatul, pentru a inmatricula masina cum procedez in continuare? Pur si simplu ma prezint la ghiseu cu toate actele minus talonul?
pentru talon primesti dovada.
la ghiseu te prezinti cu toate actele, iar in locul talonului trebuie sa ai acea dovada.
incearca sa intri in audienta la vre-un sef de la anaf, solutia cu mai platesti o data taxa si vedem noi cand ti-o inapoiem pe cealalta e cea mai imbecila gasita de vre-un functionar cretin.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare talon auto si act vanzare-cumparare BordeianuGeorge BordeianuGeorge Buna seara, am cumparat o masina azi 21.12 2016 dar pe talon instrainat catre a fost trecuta data de 21.01.2017, daca ma opreste politia poate sa se lege de ... (vezi toată discuția)
Cat pot circula Mihail Preda Mihail Preda Buna ziua. Am incheiat leasingul la autoturism. Mi-au trimis certificatul de inmatriculare inapoi cu mentiunea pe el \\"instrainat catre x cu data de ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare auto ( certificat retinut ) neagu11 neagu11 Buna ziua ! Am si eu o problema din care nu reusesc sa lamuresc anumite chestiuni si va cer ajutorul in vederea clarificarii . In Martie 2015 am achizitionat ... (vezi toată discuția)