Care sunt pașii pe care trebuie să-i fac pentru a promova o acțiune în acest scop, dat fiind faptul că venitul pe care l-am obținut în luna noiembrie 2014 este deja impozitat și mi s-a spus că vor fi impozitate și drepturile provenite din hotărârile judecătorești, deoarece ele vor fi plătite prin ”rectificativă” lunii noiembrie?
Eu am prezentat certificatul în data de 4 decembrie 2014, deoarece abia atunci am intrat în posesia lui. Nu am avut posibilitatea să îl prezint mai repede. Precizez că am anunțat conducerea, în cursul lunii noiembrie, de faptul că am fost propusă pentru acordarea gradului de handicap accentuat, Și mi s-a spus că vom discuta când avem documentul.
Ma simt nevoita sa reiau discutia cu valabilitatea certificatului meu, care este eliberat la 27 noiembrie, are valabilitate ANUALĂ și termen de revizuire octombrie 2015.
Vă întreb din nou de când trebuie pus în aplicare ca să beneficiez de ceea ce precizează chiar certificatul și anume valabilitate anuala: 12 luni? Dacă se aplică din noiembrie beneficiez de 12 luni de scutire de impozit, dacă se aplică din decembrie beneficiez de doar 11 luni de scutire.
Vă mulțumesc mult pentru consultanța acordată, pentru promptitudine și profesionalism.
Dacă o să mai intâmpin probleme o să mai apelez la dumneavoastră.
Cu respect, Emilia Simona
Precizare:
Certificatul de încadrare în grad de handicap are valabilitate ANUALĂ.
A fost eliberat în 27 noiembrie 2014, cu termen de revizuire 29 octombrie 2015.
În cazul în care mie nu mi se acordă scutire de impozit în luna noiembrie 2014, înseamnă că voi beneficia de scutire de impozit pe salariu doar 11 luni în loc de 12 luni!
Și mie mi se pare normal sa fie aplicată legea in vigoare la data plații, pentru următorul fapt: dacă în 2010 era o grila de impozitare și în 2014 alta, oricare , mai mică sau mai mare, care se aplica la data plății cea din 2010 sau cea din 2014?
Spun asta deoarece în aceste zile, în actualitate, se lucrează la statele de plată a restanțelor despre care am făcut vorbire. Eu la ce să mă aștept? Vor fi impozitate sau nu?
Veniturile menţionate în hotărârea judecătorească sunt acele "vestite salarii restante" din perioada 2009 -2010, care reprezintă măririle salariale cu 50% care nu s-au dat la acel moment şi se dau acum retroactiv.
Aţi scris că eu voi fi scutită de impozit începând din 27 noiembrie 2014. Mie mi s-a reţinut deja impozit pe acea perioadă. Ce pot face ca să recuperez impozitul respectiv?
Incepand din 27 noiembrie 2014 sunt incadrata in grad de handicap accentuat. Am prezentat certificatul de incadrare in grad de handicap, in data de 4 decembrie 2014, conducerii scolii unde predau.
Legea 448/2006, prevede scutirea de impozitul pe veniturile salariale.
Intrebare:
1. Incepand din ce data beneficiez de scutirea de impozit? Precizez ca veniturile pe care le voi primi in 10 decembrie sunt impozitate deja ( am vazut fluturasul).
2. Veniturile provenite din hotararile judecatoresti, pe care urmeaza sa le primesc in cursul lunii decembrie, imi vor fi impozitate?
Multumesc.