Incepand din 27 noiembrie 2014 sunt incadrata in grad de handicap accentuat. Am prezentat certificatul de incadrare in grad de handicap, in data de 4 decembrie 2014, conducerii scolii unde predau.
Legea 448/2006, prevede scutirea de impozitul pe veniturile salariale.
Intrebare:
1. Incepand din ce data beneficiez de scutirea de impozit? Precizez ca veniturile pe care le voi primi in 10 decembrie sunt impozitate deja ( am vazut fluturasul).
2. Veniturile provenite din hotararile judecatoresti, pe care urmeaza sa le primesc in cursul lunii decembrie, imi vor fi impozitate?
Multumesc.
Veniturile menţionate în hotărârea judecătorească sunt acele "vestite salarii restante" din perioada 2009 -2010, care reprezintă măririle salariale cu 50% care nu s-au dat la acel moment şi se dau acum retroactiv.
Aţi scris că eu voi fi scutită de impozit începând din 27 noiembrie 2014. Mie mi s-a reţinut deja impozit pe acea perioadă. Ce pot face ca să recuperez impozitul respectiv?
Puteti depune o cerere la angajator pentru a face corecturile necesare.
Incepand cu data de 27.11.2014 se naste dreptul dvs de a fi scutita de plata impozitului pe venit.
Probabil ca acele venituri vor fi impozitate , intrucat la acea vreme nu erati scutita de plata impozitului pe venit.
Insa in opinia mea, consider ca se aplica legea in vigoare la data platii.
Scutirea de impozit se va aplica incepand cu veniturile realizate in luna decembrie, deoarece dvs. ati depus documentul justificativ in 4 decembrie.
Nu exista program de salarii care sa calculeze impozit fractionat in cursul unei luni (cu impozit pana in 26 noiembrie si fara impozit din 27 noiembrie).
Și mie mi se pare normal sa fie aplicată legea in vigoare la data plații, pentru următorul fapt: dacă în 2010 era o grila de impozitare și în 2014 alta, oricare , mai mică sau mai mare, care se aplica la data plății cea din 2010 sau cea din 2014?
Spun asta deoarece în aceste zile, în actualitate, se lucrează la statele de plată a restanțelor despre care am făcut vorbire. Eu la ce să mă aștept? Vor fi impozitate sau nu?