avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Am primit in octombrie pe data de 9,certificat de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Am primit in octombrie pe data de 9,certificat de incadrare in ...

Am primit in octombrie pe data de 9,certificat de incadrare in grad accentuat permanent,pe 10 l-am dat in lucru la serviciul R.U. si financiar,la unitatea unde sunt incadrat cu contract de munca pe o perioada nedeterminata,mi-a fost aplicata o crestere salariala de 7% si scutire de impozit pe salariu doar din luna noiembrie,nu si din restul de luna lucrat in octombrie iar cu marirea salariala de 7% nu stiu din ce lege a scos procentul acesta,eu am citit ca se aplica un spor la salariul de baza de 15%!Rog pe cineva sa ma lamureasca asupra aspectelor semnalate!
Cel mai recent răspuns: nikkon , utilizator 15:51, 21 Ianuarie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In înțelesul art. 60 pct. 1 din Codul fiscal, scutirea de la plata impozitului pe venit se aplică pentru veniturile realizate începând cu data încadrării contribuabilului în gradul de handicap grav sau accentuat, conform documentelor justificative.
(Normele metodologice de aplicare a Codului Fiscal)
Am inteles partea cu impozitul,partea cu aplicarea celor 7% majorare la salariu din momentul incadrarii in handicap,nu gasesc legea care relementeaza acest lucru singurul lucru pe care il gasesc in legea salarizarii personalului cu handicap este un spor de 15% din salariul de baza,spor care nu se regaseste pe fluturasul de salariu incepand din data aplicarii certificatului de handicap.
Nu cunosc sa existe un astfel de act normativ .... sa va comunice angajatorul actul normativ.
Ultima modificare: Vineri, 21 Ianuarie 2022
Cornel Vasile, Consilier juridic
Am inteles!Multumesc pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care este data de la care se aplica? raisa-gabriela raisa-gabriela O persoana beneficiaza de un certificat de incadrare in grad de handicap accentuat din data de 08.03.2021. Care este data de la care se aplica sporul de 15 % ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, va rog un angajat care este in concediu medical din ... lyly64 lyly64 Buna ziua, va rog un angajat care este in concediu medical din luna decembrie 2021 a depus la institutie certificatul de incadrare in grad de handicap ( grav ... (vezi toată discuția)
Scutire impozit angajat cu certificat de handicap accentuat mar_gul mar_gul Buna ziua. Am o intrebare legata de data aplicarii scutirii de impozit pentru o persoana cu certificat de handicap accentuat, eliberat pe data de 5 septembrie ... (vezi toată discuția)