avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 498 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Scutire de impozit pe veniturile salariale
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Scutire de impozit pe veniturile salariale

Incepand din 27 noiembrie 2014 sunt incadrata in grad de handicap accentuat. Am prezentat certificatul de incadrare in grad de handicap, in data de 4 decembrie 2014, conducerii scolii unde predau.
Legea 448/2006, prevede scutirea de impozitul pe veniturile salariale.
Intrebare:
1. Incepand din ce data beneficiez de scutirea de impozit? Precizez ca veniturile pe care le voi primi in 10 decembrie sunt impozitate deja ( am vazut fluturasul).
2. Veniturile provenite din hotararile judecatoresti, pe care urmeaza sa le primesc in cursul lunii decembrie, imi vor fi impozitate?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:51, 12 Decembrie 2014
Se formuleaza o cerere de chemare in judecata a angajatorului prin care se va solicita instantei sa-l oblige la plata drepturilor salariale. In cerere motivati faptul ca din 27 noiembrie ati obtinut certificat de handicap grav sau accentuat, fapt ce implica scutirea de impozit pe veniturile din salarii , asa cum se prevede in art.55 alin.4 lit.k^1 C.fisc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care este data de la care se aplica? raisa-gabriela raisa-gabriela O persoana beneficiaza de un certificat de incadrare in grad de handicap accentuat din data de 08.03.2021. Care este data de la care se aplica sporul de 15 % ... (vezi toată discuția)
Scutirea impozitului pe salarii pentru persoane cu handicap ContSters280565 ContSters280565 buna ziua. imi poate spune si mie cineva daca angajatorul meu este obligat sa imi faciliteze scutirea impozitului pe salariu avand in vedere faptul ca ... (vezi toată discuția)
Am primit in octombrie pe data de 9,certificat de incadrare in ... nikkon nikkon Am primit in octombrie pe data de 9,certificat de incadrare in grad accentuat permanent,pe 10 l-am dat in lucru la serviciul R.U. si financiar,la unitatea unde ... (vezi toată discuția)