Cumparatorul practic a disparut,aveam adresa si nr de tel dar nu mai rasundea nimeni,dar dupa semnarea antecontractului a luat si certificatul de proprietate,pentru care fara acel certificat de proprietate nu pot beneficia de acel teren.La primarie mi s-a spus ca pe 1,5 ha nu mai figurez ca proprietara ca a fost deja intabulat de o alta persoana de care eu nu am idee cine ar putea fi .Nu mi-au dat nici o informatie cu privire la noul proprietar.Ce nu inteleg e cum a reusit sa intabuleze fara nici o semnatura din partea mea?
Buna seara tuturor.Pe scurt,tatal meu ,in 2005 vinde un teren de 10 ha lui x cu antecontract de v-c autentificat la notar. x plateste pamantul dar dispare si nu se mai face contractul final de v-c. In 2010 o alta persoana ,sa o numim y devine proprietarpe 1,5 ha .Precizez ca tatal meu a decedat in 2009..In februarie o alta persoana Zdeschide actiune de judecata ,eu mostenitoarea fiindin calitate de parata.Practic in acte figurez ca proprietara dar nu pot intra pe pamantul mau din lipsa certificatului de proprietate .Cine este proprietar si ce pot face?Mentionez ca taxele pe pereb au fost achitate de mine,iar antecontractul initial de v-c nu a fost finalizat.Va multumesc anticipat
Cumparatorul a achitat 90 mil dar in antecontract erau mentionate 160 mil...Perioada de valabilitate a antecontractului era de un an pentru definitivarea contractului final de vanzare -cumparare .Daca tatal meu,vanzatorul se razgandea in acest an,trebuia sa dea inapoi 180 mil lei ,adica de 2 ori pretul platit de cumparator.apoi trebuia sa intabuleze terenul cumparat.in 2011 s-a efectuat intabularea doar pe 2ha,dar in 2011 nu in 2006.
Buna seara tuturor.Va relatez pe scurt problema mea.Tatal meu in anul2005 a facut un antecontract de vanzare -cumparare pt un teren cu o suprafata de 10 ha cu o persoana care reprezenta un cetatean strain,antecontractul avand o valabilitate de un an .In decursul unui an cumparatorul avea obligatia sa definitiveze contractul final de vanzare -cumparare,si sa intabuleze terenul cumparat,ceea ce nu s-a intamplat.Cumparatorul practic a disparut dar si persoana de contact.In anul 2010 s-a efectuat intabularea fara stirea familiei pt k in2009 tatal meu a decedat.As vrea sa stiu ce as putea face pt redobandirea terenului.Tin sa mentionez ca toate taxele si impozitele aferente terenului au fost achitate de mine,mostenitoare.Va multumesc anticipat.Cu respect Constantina