Buna ziua,am o mare rugaminte in rezolvarea unei probleme: bunicii mei au cumparat un teren in 1962,si 2001 si 2005 au decedat. Mostenitorii vor sa introduca in masa succesorala acest teren,dar au probleme la primarie. Nu se elebereaza adeverinta si nici nu putem plati impozitul pentru ca nu a existat cerere pentru titlul de proprietate si intra sub incinta legii nr.18,alta persoana de la primarie s-a exprimat ca acest teren a fost vandut si am intampinat refuzul lor categoric de a ne da o solutie,chiar unul de acolo ne-a sfatuit sa renuntam pentru ca nu avem sanse de a-l obtine . Noi am solicitat extrasul de carte funciara pe care l-am obtinut si in care scrie clar ca cei 2 proprietari sunt cei 2 bunici,am identificat terenul care este liber, am adus un topograf la primarie care acesta dupa o discutie privata cu cei de la primarie ne-a sfatuit sa luam un avocat(dupa aceasta am aflat de la o persoana ca sunt niste interese cu acest teren).Va rog sa ne ajutati cu pasii care trebuiesc urmati in vederea obtinerii terenului de catre mostenitori. Va multumesc
Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu un raspuns: mama mea a iesit la pensie de drept la 50 de ani( siderurgie grupa 1- 24 ani) si dupa aceea a muncit in Italia cu acte in regula 8 ani. Acum se intoarce si vrem sa aflam daca acesti ani se adauga la pensia ei actuala acum sau se va primi pensia pe acesti ani lucrati la varsta de pensionare din respectiva tara si faptul daca intra in somaj se mai poate adauga anii la pensie acum sau dupa terminarea somajului de 2 ani? Si daca se poate ,care sunt procedurile care trebuiesc urmate. Multumim mult
Buna ziua! va rog frumos sa ma ajutati cu un sfat:am fost prinsa intr-un magazin cu niste haine furate a fost chemata politia,la sectia in schimb am dat de frica a ceea ce poate urma o declaratie neadevarata,precum ca cumparasem aceste haine de la o persoana necunoscuta, a doua zi find ziua mea de nastere...stiu ca am gresit dar nu stiu cum pot remedia aceasta problema...eram intr-o stare psihica foarte rea si am facut acest gest..mai ales ca am si 2 copii tare imi este teama de repercursiuni drastice.Dimineata m-am dus la raspunzatorul acestui magazin sa platesc daunele dar nici nu a vrut sa auda, a zis ca ce va hotari politia sau procurorul asa vor face ca politica firmei este diferita. Acum sincer sunt distrusa psihic si nu stiu cum sa procedez. Rugamintea mea este daca ma puteti ajuta cu un sfat si care este cel mai rau ce mi se poate intampla. Va multumesc!