avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 559 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Intrare in posesia unui teren de catre mostenitori
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Intrare in posesia unui teren de catre mostenitori

Buna ziua,am o mare rugaminte in rezolvarea unei probleme: bunicii mei au cumparat un teren in 1962,si 2001 si 2005 au decedat. Mostenitorii vor sa introduca in masa succesorala acest teren,dar au probleme la primarie. Nu se elebereaza adeverinta si nici nu putem plati impozitul pentru ca nu a existat cerere pentru titlul de proprietate si intra sub incinta legii nr.18,alta persoana de la primarie s-a exprimat ca acest teren a fost vandut si am intampinat refuzul lor categoric de a ne da o solutie,chiar unul de acolo ne-a sfatuit sa renuntam pentru ca nu avem sanse de a-l obtine . Noi am solicitat extrasul de carte funciara pe care l-am obtinut si in care scrie clar ca cei 2 proprietari sunt cei 2 bunici,am identificat terenul care este liber, am adus un topograf la primarie care acesta dupa o discutie privata cu cei de la primarie ne-a sfatuit sa luam un avocat(dupa aceasta am aflat de la o persoana ca sunt niste interese cu acest teren).Va rog sa ne ajutati cu pasii care trebuiesc urmati in vederea obtinerii terenului de catre mostenitori. Va multumesc
Mergeti la notar. Daca nu puteti dezbate asa mostenirea (desi nu inteleg, vazand ca aveti acte de proprietate), cautati un avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obtinere titlu de proprietate cu tricolor spyrydus spyrydus In anul 2001 am cumparat cota parte indiviza de 1/2 dintr-un teren intravilan pe care erau proprietari 4 persoane rezultate in urma unei succesiuni dezbatute ... (vezi toată discuția)
Problema inscriere teren in cartea funciara mitza85 mitza85 In anul 1980 bunicii mei au cumparat cu acte de mana un teren compus din doua parcele cu doua numere topografice distincte. Au folosit terenul pana in 1997, ... (vezi toată discuția)
Cum pot afla dacă un teren a fost vândut? MadalinaET MadalinaET Buna ziua, de curând am fost la primărie pentru a ma interesa de pământul agricol al bunicii mele pe care dorim sa îl vindem și am descoperit ca bunicul ... (vezi toată discuția)