avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 676 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Problema inscriere teren in Cartea Funciara
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Problema inscriere teren in Cartea Funciara

In anul 1980 bunicii mei au cumparat cu acte de mana un teren compus din doua parcele cu doua numere topografice distincte. Au folosit terenul pana in 1997, cand mi l-au cedat mie cu conditia ingrijirii lor.
Am incercat sa obtin acte autentice pentru acesta. Am cautat la Cartea Funciara proprietarii terenului inscrisi acolo. La un numar topografic figura ca proprietar Biserica Ortodoxa, iar la celalalt numar topografic o familie. Am luat legatura cu mostenitorii familiei; am facut succesiune pentru partea respectiva de teren si apoi un contract de vanzare-cumparare autentic intre mine si mostenitori in anul 1998. Aceasta parcela este inscrisa la Cartea Funciara pe numele meu cealalta parte de teren este tot pe numele Bisericii Ortodoxe.
Am cautat in registrele Cartii Funciare am vazut ca cealalta parcela fusese vanduta in anul 1958 catre o familie, dar nu aparea transcrisa in Cartea Funciara sau probabil s-a pierdut pagina repsectiva.
Desi are doua numere terenul este un tot unitar este imprejmuit, nu am probleme cu vecinii, ma folosesc de teren din 1998.
Va rog sa ma sfatuiti, cum as putea sa rezolv inscrierea pe numele si a celeilalte parcele in Cartea Funciara. Va multumesc.
Ultima modificare: Marți, 20 Februarie 2018
mitza85, utilizator

Alte discuții în legătură

Cercetarea cărților funciare. FARKAS TRAIAN IOSIF FARKAS TRAIAN IOSIF Bună seara, În urma consultării Repertoriului alfabetic al proprietarilor, a planurilor parcelare, dintr-o unitate administrativ teritorială, am ... (vezi toată discuția)
Intabulare bisericã Pr_Ciprian Pr_Ciprian Aș vrea să intabulez terenul Bisericii (curtea + clădirea), dar în cartea funciară figurează pe Statul Român. Numărul topografic după unii ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate, delimitare parcele, apia L_Eva L_Eva Buna ziua, parintii mei au primit inapoi conform legii fondului funciar in jur de 6 ha de pamant in extravilan intr-un mic sat din Transilvania. Anul acesta ... (vezi toată discuția)