avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1090 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Intabulare Bisericã
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Intabulare Bisericã

Aș vrea să intabulez terenul Bisericii (curtea + clădirea), dar în cartea funciară figurează pe Statul Român. Numărul topografic după unii topografi e /12 după alții /11. La oficiul cadastral de care apartinem nu există o hartă cadastrală ca să stiu numărul corect, există într-un alt judet o hartă. E valabilă acea hartă din alt județ? Vecinii bisericii se judecă de aproximativ 6 ani pe această problemă (a intabulării unuia dintre ei pe un număr topografic, care e proprietatea celuilalt, adică ambii sustin că nr topografic le apartine numai unuia dintre ei). În situația dată se poate intabula biserica, și care sunt procedurile?
Vă mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 22:12, 22 Ianuarie 2014

Statutul Bisericii Ortodoxe Romane, prevede ca o biserica dupa sfintire trece in proprietatea unitatilor de cult din cadrul eparhiei.
De regula,terenul poate avea statut privat sau apartine si este concesionat de catre autoritatea locala

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nedumerire in privinta intabularii - imobilul poate fi vandut daca nu e intabulat dar exista titlu de proprietate? oanadianav oanadianav buna....am si eu o nedumerire in privinta intabularii unui imobil....casa este a bunicii mele si acum vrea sa o puna in vanzare.Ea a fost sa se informeze la un ... (vezi toată discuția)
Intabulare karra karra am o situatie cel putin ciudata: eu sunt proprietar pe cladiri, terenul il am inchiriat de la x ce l-a concesionat de la z. vreau sa-mi intabulez ... (vezi toată discuția)
2 intabulari pe un teren pacool pacool Buna ziua, Am achizitionat acum 2 ani doua parcele de teren intabulate in doua numere de top diferite. Acum o luna am reusit de iau legatura cu vecinul care ... (vezi toată discuția)