avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1691 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Nedumerire in privinta intabularii - imobilul poate fi ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Nedumerire in privinta intabularii - imobilul poate fi vandut daca nu e intabulat dar exista titlu de proprietate?

buna....am si eu o nedumerire in privinta intabularii unui imobil....casa este a bunicii mele si acum vrea sa o puna in vanzare.Ea a fost sa se informeze la un notar daca poate sa o vanda sau trebuie sa o intabuleze iar notarul i-a spus ca da....intrebarea mea este:DIN MOMENT CE EA ESTE TRECUTA IN TITLUL DE PROPRIETATE NU POATE SA O VANDA?MAI TREBUIE SA O INTABULEZE?INTABULATUL NU INSEAMNA TRECEREA IN TITLUL DE PROPIETATE?va rog frumos sa ma lamuriti....va multumesc anticipat..
Cel mai recent răspuns: narcisa_salbatica , utilizator 12:05, 1 Mai 2012
intabularea inseamna ca bunica trebuie sa isi identifice in prealabil imobilul prin numar cadastral si apoi sa isi faca public dreptul de proprietate prin inscrierea in cartea funciara...asta se intelege mai simplu prin intabulare... daca mai aveti nelamuriri intrebati
am inteles...si atunci este necesar sa topograful ca sa masoare terenul?
Intabularea inseamna inscrierea proprietatii (si proprietarului) in Cartea Funciara, trebuie sa contactati un proiectant autorizat de Oficiul de Cadastru, care va face masuratorile, planurile cadastrale si intabularea propriu-zisa. Apoi poate vinde fara probleme....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intabulare adamcristi adamcristi Bună seara! În urma unei succesiuni, având hotărârea definitivă a instanței, pe un teren de 772 mp, aici fiind inclusă și o casă, domnul de la ... (vezi toată discuția)
Cadastru imobil cu mai multi proprietari (proprietati cumparate prin legea 112/1995) oana ristea oana ristea Buna ziua, Va supun atentiei o situatie mai deosebita. Bunica mea a locuit intr-o casa nationalizate (cu 6 apartamente), iar in 1997 a cumparat locuita de la ... (vezi toată discuția)
Întăbulare - de ce este nevoie de o măsurare repetată a terenului Ruzena Ruzena Vă rog dacă se poate să ajutați să înțeleg următoarea situație: Mama a decedat in 2006, suntem 2 moștenitori ai casei și terenului. Mama ... (vezi toată discuția)