avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 397 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Întăbulare - de ce este nevoie de o măsurare ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Întăbulare - de ce este nevoie de o măsurare repetată a terenului

Vă rog dacă se poate să ajutați să înțeleg următoarea situație:

Mama a decedat in 2006, suntem 2 moștenitori ai casei și terenului. Mama dobândise titlul de proprietate pentru casă și terenuri în 2003. După 7 ani de la moartea ei am făcut succesiunea (în 2013). Ne-am hotărât să facem întăbularea pe noi, iar notarul ne-a spus că trebuie chemat un topograf să măsoare din nou totul pentru că doar așa se poate face intăbularea pe noi. Terenul se află in zonă de deal, colectivul s-a desființat prin 1990.

Îmi puteți spune vă rog de ce trebuie totul măsurat din nou de topograf din moment ce s-a măsurat deja odată (pe baza măsurătorilor a primit mama titlul de proprietar). Topograful cere foarte mulți bani. Este normal să se procedeze în acest fel?
Cel mai recent răspuns: Ruzena , utilizator 20:51, 1 Februarie 2016
Dumneavoastra detineti schitele vechi?
Dacă vă referiți la hărți, nu avem. Am cerut de la primărie, dar susțin că nu există pentru regiunea noastră (extravilan), că s-a întâmplat ceva cu ele, dar nu au specificat ce anume.
Am găsit un topograf și urmează să se intereseze în legătură cu acestea.
Ultima modificare: Luni, 1 Februarie 2016
Ruzena, utilizator
Nu ma refer la harti, ci la schite cadastrale cu suprafetele de teren din titlu. Posibil sa nu existe aceste schite si de accea trebuie sa le faceti, ceea ce va si recomand chiar daca cheltuiti niste bani. In caz ca exista acele schite, dar ele nu au fost inscrise in Cartea Funciara alaturi de Titlul de Proprietate nu mai sunt valabile.

Potrivit Ordinului 700/2014
Art. 74. (1) În termen de 1 an de la data intrării în vigoare a prezentului regulament, orice
solicitare de înscriere în cartea funciară a unui imobil, pe baza unei documentații cadastrale
recepționate cu alocare de număr cadastral atribuit anterior implementarii sistemului informatic integrat de cadastru și carte funciară, se realizează cu completarea vechii documentații prezentate în original, sau a copiei conform cu originalul a documentației eliberată de biroul teritorial, cu fișierul.cpxml întocmit de o persoană autorizată, unde se va menţiona la “Menţiuni” vechiul număr cadastral, în vederea introducerii imobilului în sistemul integrat de cadastru și carte funciară.
(2) După expirarea acestui termen, documentațiile cadastrale prevăzute la alineatul anterior,
neînscrise în cartea funciară își pierd valabilitatea, iar numerele cadastrale alocate se anulează din
oficiu.
Da, s-ar putea să fie cum spuneți, nu știu nimic de nici un fel de schițe. Ne vom mai interesa la topograf.
Vă mulțumesc frumos pentru răspuns, o seară plăcută vă doresc! :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cadastru efectuat in 2005,neintabulat,mai este valabil? niccu niccu Buna seara, Un teren a avut cadastru efectuat in 2005. Din varii motive,nu a fost intabulat. Mai este valabil cadastrul?Cineva a afirmat ca nu ar mai fi ... (vezi toată discuția)
Modificare carte funciara fara acordul meu erhabe erhabe Buna ziua Am cumparat o casa in afara Bucurestiului si am avut probleme legate de teren cu o batrana din vecinatate.Am contactat un expert cadastral pentru ... (vezi toată discuția)
Se poate întabula un imobil pe baza expertizei topografice? dacă da, cine trebuie să depună documentația la ocpi? dragomirvalerian dragomirvalerian Daca in cadrul procesului a fost realizata o expertiza topografica , mai trebuie sa iau legatura cu un expert topograf pentru documentatia cadastrala in ... (vezi toată discuția)