avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Cadastru efectuat in 2005,neintabulat,mai este valabil?
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Cadastru efectuat in 2005,neintabulat,mai este valabil?

Buna seara,
Un teren a avut cadastru efectuat in 2005.
Din varii motive,nu a fost intabulat.
Mai este valabil cadastrul?Cineva a afirmat ca nu ar mai fi valabi :Ol!!!!!!
Daca"DA",cum,cui si unde se poate adresa proprietarul pentru intabulare?
O face proprietarul,cadastristul sau cine?
Multam fain,
Nicu
Cel mai recent răspuns: niccu , utilizator 08:03, 24 Decembrie 2015
Daca terenul detine aceleasi caracteristi ca la momentul realizarii masuratorilor cadastrale,atunci raportul cadastral este valabil
Nu mai este valabil. Trebuie făcut un alt cadastru și apoi intabularea.
Multam,dar care este articolul de lege care prevede acest fapt?
Vedeti si Dvs,parerile sunt diametral opuse,dar Legea dispune!
Deci,mare rugaminte:legea si articolul!
Multam mult!
Ordinul ANCPI 700/2014
Art. 74. - (1) În termen de 1 an de la data intrării în vigoare a prezentului regulament, orice solicitare de înscriere în cartea funciară a unui imobil, pe baza unei documentaţii cadastrale recepţionate cu alocare de număr cadastral atribuit anterior implementării sistemului informatic integrat de cadastru şi carte funciară,se realizează cu completarea vechii documentaţii prezentate în original, sau a copiei conform cu originalul a documentaţiei eliberată de biroul teritorial, cu fişierul .cpxml întocmit de o persoană autorizată, unde se
va menţiona la "Menţiuni" vechiul număr cadastral, în vederea introducerii imobilului în sistemul integrat de cadastru şi carte funciară.
(2) După expirarea acestui termen, documentaţiile cadastrale prevăzute la alineatul anterior, neiscrise in cartea funciară îşi pierd valabilitatea, iar numerele cadastrale alocate se anulează din oficiu.
Multumesc mult domnule expert cadastru!
De oameni ca Dvstra avem nevoie,nu de "pareristi",care nu cunosc legea! Eu lucrez cu legea pe un anumit segment,dar o cunosc!
Sarbatori Fericite cu Pace si sanatate sa Aveti!
Nicu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Întăbulare - de ce este nevoie de o măsurare repetată a terenului Ruzena Ruzena Vă rog dacă se poate să ajutați să înțeleg următoarea situație: Mama a decedat in 2006, suntem 2 moștenitori ai casei și terenului. Mama ... (vezi toată discuția)
extras de carte funciara pentru informare niccu niccu Buna ziua, Incerc de doua luni sa obtin un Extras de carte funciara pentru informare pentru un teren apartinand unei rude ! OJCPI imi cere copii legalizate ... (vezi toată discuția)
Lntabulare casa daniela.ilea daniela.ilea Am o casa nou construita si doresc sa o intabulez .Am inteles ca a aparut un act normativ publicat in Monitorul Oficial din 6 mai 2015 in urma careia sa vor ... (vezi toată discuția)