avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 691 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Se poate întabula un imobil pe baza expertizei ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Se poate întabula un imobil pe baza expertizei topografice? Dacă da, cine trebuie să depună documentația la OCPI?

Daca in cadrul procesului a fost realizata o expertiza topografica , mai trebuie sa iau legatura cu un expert topograf pentru documentatia cadastrala in vederea intabularii, sau pot depune eu la OCPI expertiza topografica + schita si celelalte documente.
Multumesc.
Ultima modificare: Duminică, 25 Februarie 2018
Manuela Rășină, administrator
Trebuie sa luati legatura cu un expert care sa faca masuratorile si documentatia necesara primei inscrieri in cartea funciara. Expertiza topografica nu este schita cadastrala si nu are numar cadastral alocat.
Cand s-a efectuat expertiza topografica s-a realizat si o schita topografica pentru identificarea imobilului.Hotararea pronuntata de instanta recunoaste dreptul de proprietate asupra imobilului identificat prin schita topografica.In aceste conditii, trebuie sa apelez din nou la un topograf?
Daca vreti sa va intabulati dreptul de proprietate recunoscut de instanta, da, trebuie sa apelati la un inginer de cadastru care sa va intocmeasca documentatia cuprinsa in normele tehnice pentru prima inscriere in cartea funciara. Va trebui sa ii puneti la dispoztiei o copie legalizata a hotararii, copia cartii de identitate a dvs si un certificat fiscal care sa ateste ca ati declarat imobilul in rolul fiscal. Dupa intocmirea schitei inginerul va depune documentatia la BCPI competent iar in termen de 12 zile lucratoare, OCPI va emite incheierea de intabulare a dreptului de proprietate.
Multumesc frumos pentru lamuriri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intabulare voit eronata Cred in dreptate Cred in dreptate Buna ziua. La un OCPI a fost facuta verificarea tehnica si juridica a documentatiei pt. prima intabulare cu \"ochii inchisi\".Adica nici unul din documentele ... (vezi toată discuția)
Cadastru adriana dj adriana dj am o hotarare definitiva si irevocabila pot face cadastru si intabularea dupa schita facuta de expert in timpul procesului sau trebuie sa platesc un alt ... (vezi toată discuția)
Intabulare teren mihai_14 mihai_14 Buna seara! Este obligatorie intabularea dupa obtinerea, hot care sa tina loc de act autentic? In cat timp se face si ce documente sunt necesare ? Va ... (vezi toată discuția)