avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 296 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Cadastru imobil cu mai multi proprietari (proprietati ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Cadastru imobil cu mai multi proprietari (proprietati cumparate prin legea 112/1995)

Buna ziua,
Va supun atentiei o situatie mai deosebita.
Bunica mea a locuit intr-o casa nationalizate (cu 6 apartamente), iar in 1997 a cumparat locuita de la Spatiul locativ.
Dupa decesul bunicii ne-am hotarat sa vindem locuita si cu acesta o cazie au inceput problemele legate de insrierea in in Cartea funciara sau intabularea.
Am aflat ca va trebui sa fac intai o prima inregistrare a intregului imobil adica pentru toti cei 6 proprietari, iar apoi apartamentare. Pentru a realizat acest lucru trebuie sa cer copii legalizate dupa contractele de vanzare cumparare de la ceilalti 5 vecini. Specific ca am sa platesc eu taxele de la oficiul de cadastru.
Intre timp am aflat de la firma care imi face masuratori ca trebuie sa masoare inclusiv in locuitele vecine.
Intrebarea mea este ce se intampla daca unul din vecini nu este de acord sa se faca carte funciara (in acest caz nu pot sa vand locuita?).
De asemeni daca este cineva amabil sa-mi scrie exat etapele necesare pana in momentul vanzarii, pt ca din cate am inteles intabularea se face la notar(!!!!???).
Multumesc si astept cu interes!
Cel mai recent răspuns: oana ristea , utilizator 12:54, 31 August 2013
Întabularea se face la Biroul local de cadastru al OCPI la care este imobilul situat. Nu se face la notariat.
În al 2-lea rând, din cele 6 apartamente există vreunul întabulat?
"Daca nu exista deschisa carte funciara colectiva, documentatia se va completa cu o foaie
colectiva ce va contine datele din cartea de imobil a asociatiei de locatari cu privire la lista
apartamentelor, suprafata blocului, suprafata utila a apartamentelor, descrierea partilor
comune, suprafata terenului aferent blocului – conform modelului prevazut în anexa nr.7."(din Regulament privind continutul si modul de întocmire a documentatiilor cadastrale
în vederea înscrierii în cartea funciara- O.634/2006 director general ANCPI).
D/voastră ca proprietar aveţi dreptul să solicitaţi singură întabularea în cartea funciară iar apoi mergeţi la notar şi faceţi actele de vânzare cumpărare, notarul solicitând de la oficiul de cadastru extras de carte funciară de autentificare.

Multumesc de raspuns.
Nici un aparatament nu este intabulat. Apartamentele au fost cumparate de la Spatiul locativ. Masuratorile fiecarui apartament nu-s reale. Am masurat conturul intregului imobil si iese o suprafata mult mai mare decat suprafata adunata din contractele de vanzare-cumparare. Aceasta inseamna ca trebuie masurat fiecare aparatament.
Intrebarea este ...daca un locatar se opune ce se intampla? eu nu mai pot face intabularea pe apartamentul meu?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept proprietate... Laurica28 Laurica28 Bună seara..ma ajuta si pe mine cineva...in urma cu 3 ani tatal meu a cumparat un apartament care nu are intabulare facuta..si prin urmare nu poate sa mi-l ... (vezi toată discuția)
Renuntare "conventie de constituire a unui drept de habitatie viagera" valy_ungur valy_ungur [b]Buna ziua, In urma cu aproximativ patru luni am incheiat un contract cu o persoana : CONVENTIE DE CONSTITUIRE A UNUI DREPT DE HABITATIE VIAGERA ... (vezi toată discuția)
Documente necesare AneMariDorina AneMariDorina Doresc sa-mi cumpar un apartament. Ce acte trebuie sa am asupra mea ca si cumparator si ce documete trebuie sa aiba cel care vinde? Ce taxe ar trebui sa achit ... (vezi toată discuția)