avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drept proprietate...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drept proprietate...

Bună seara..ma ajuta si pe mine cineva...in urma cu 3 ani tatal meu a cumparat un apartament care nu are intabulare facuta..si prin urmare nu poate sa mi-l vanda mie..dar oare daca mi-l da prin donatie??pot fi eu proprietara pe el??
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 12:08, 30 Noiembrie 2020
actele cu care se vand sau doneaza imobile, sunt aceleasi.
tatal cum a cumparat fara intabulare ? in acelasi fel, puteti *cumpara^ si dvs.
Solicitati la Oficiul de cadastru daca aparatamentul cumparat de tata acum 3 ani, are carte funciara sau nu. Cum l-a cumparat ? Nu se mai fac acte de vanzare-cumparare fara extras de carte funciara.
Dacă tata a cumpărat apartamentul și a încheiat contractul de vânzare la notar, obligatoriu trebuie să aibă intabularea facuta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cadastru imobil cu mai multi proprietari (proprietati cumparate prin legea 112/1995) oana ristea oana ristea Buna ziua, Va supun atentiei o situatie mai deosebita. Bunica mea a locuit intr-o casa nationalizate (cu 6 apartamente), iar in 1997 a cumparat locuita de la ... (vezi toată discuția)
Apartament in indiviziune dariad dariad Situatia este urmatoarea: eu si fratele meu mostenim in indiviziune un apartament cumparat acum 10 ani de tatal nostru. La sfarsitul Certificatului de ... (vezi toată discuția)
Documente necesare AneMariDorina AneMariDorina Doresc sa-mi cumpar un apartament. Ce acte trebuie sa am asupra mea ca si cumparator si ce documete trebuie sa aiba cel care vinde? Ce taxe ar trebui sa achit ... (vezi toată discuția)