In cazul unei concedieri colective exista obligativitatea acordarii unor salarii compensatorii? Stiu ca CCM la nivel national nu mai exista, la nivel de unitate nu s-a facut, iar in Regulamentul intern nu s-a mentionat acest lucru. Intrebarea mea este urmatoarea: exista in prezent alta prevedere legislativa care sa reglementeze caracterul obligatoriu al acordarii acestor salarii compensatorii?
Multumesc.
Am urmatoarea speta: concediere colectiva in cadrul unei societati - am trimis notificare catre salariati, spre stiinta itm si ajofm in 19.12.2014, in urma negocierilor cu salariatii acestia au agreat asupra faptului ca nu exista posibilitatea reducerii nr. de locuri de munca ce vor fi restructurate, in data de 30.12.2014 voi trimite notificarea catre itm, ajofm cu spre stiinta salariati, iar in data de 30.01.2015 se vor emite deciziile de concediere. Intrebarea mea este urmatoarea: pot face o concediere individuala dupa data de 30.01.2015 sau trebuie sa astept vreo perioada anume de timp? Este vorba de un salariat care la momentul primei notificari privind concedierea colectiva era in concediu medical, care a iesit din medical in 24.12.2014, dar nu mai pot modifica actele ce vor fi trimise pe 30.12.2014 catre itm si ajofm, ca sa il adaug si pe el. Multumesc.
Multumesc pt. ajutor. Aveti cumva si un model pt "referat restructurare in vederea concedierii colective"? Ma intereseaza ce anume trebuie punctat in acest document. :)
Va rog daca se poate sa explicati la ce se refera:
d) criteriile avute in vedere, potrivit legii si/sau contractelor colective de munca, pentru stabilirea ordinii de prioritate la concediere;
e) masurile avute in vedere pentru limitarea numarului concedierilor;
f) masurile pentru atenuarea consecintelor concedierii si compensatiile ce urmeaza sa fie acordate salariatilor concediati, conform dispozitiilor legale si/sau contractului colectiv de munca aplicabil.
Avand in vedere ca nu exista reprezentanti ai salariatilor, punctul "h) termenul inauntrul caruia sindicatul sau, dupa caz, reprezentantii salariatilor pot face propuneri pentru evitarea ori diminuarea numarului salariatilor concediati" mai apare in notificare?
Se va face notificare adresata fiecarui salariat sau o singura notificare cu anexa tabel salariati unde acestia semneaza ca au luat la cunostinta?
O societate are autorizatie pentru activitatea pe care o desfasoara doar pana la data de 25 ianuarie 2015, iar contractul nu se va mai prelungi. Mentionez de asemenea ca nu exista contract colectiv de munca si nici nu au fost desemnati reprezentati ai salariatilor (exista o convocare si un proces-verbal in care toti salariatii au semnat, fiind de acord ca relatia contractuala dintre parti sa fie guvernata de contractul individual de munca). Se va face cate o notificare privind concedierea colectiva pentru fiecare salariat in parte? As avea nevoie va rog de un model pentru aceasta notificare si de asemenea pentru cea care se trimite in aceeasi data la ITM si ATOFM. Multumesc.