Multumesc pt raspuns ,dar nu inteleg foarte clar ce ati dorit sa spuneti,sau este o greseala de scriere.Clauza din cuprinsul actului de donatie pentru mine,este aceea ca sunt obligata sa intretin parintii numai dupa decesul bunicilor.adica mama mamei mele si sotul acesteia.Bunica mea traieste iar bunicul a decedat in anul 2012.Donatia a fost realizata in anul 2009,document care a fost semnat si de dumnealui.
Eu v-am intrebat daca reclamanta,mama mea,are vreo sansa ,in apel,sa revoce hotararea primei instante,care mi-a dat castig de cauza,adica donatia ramane asa cum a fost inainte de acest proces,deci n-a fost revocata.
Multumesc anticipat pentru promtitudinea raspunsului si va doresc La multi ani cu ocazia Zilei de 8 martie.
georgeconstantin
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
S-a dat hotararea la prima instanta,adica la judecatorie si donatia n-a fost revocata deoarece nu ,,s-a nascut" obligativitatea mea de a o ingriji pe mama pentru ca mama ei,bunica mea traieste si ,mama mea nu este in nevoie.Acum au facut APEL,,au sanse de a schimba hotararea primei instante in favoarea lor,daca in cuprinsul donatiei scrie clar ca eu am obligatia de ingrijirea parintilor( numai mama, tata a decedat),numai dupa decesul bunicilor( numai bunica,bunicul a decedat) ?
In urma unei plangeri penale a mea, pentru infractiunea de tulburare de posesie de catre vecin,inaintata unui parchet, acesta,vecinul, avand calitatea de suspect,organul de cercetare penala i-a schimbat calitatea din suspect in martor . Este legala o asemenea schimbare,adica suspectul devine martorul propriei actiuni ilegale? Organul de cercetare penala,in acest caz politia, are competenta unei asemenea schimbari? Si ca urmare s-a dispus clasarea plangerii penale,cu toate ca suspectul isi recunoaste vinovatia ?
Acum e pe rol un proces de atac asupra unei donatii. Eu am primit o donatie ,concret o casa si un teren aferent casei,de la parintii mei.In acelasi act de donatie a primit o parte din teren aferent casei un frate de-al meu.Mai am si o sora care n-a dorit sa primeasca ceva.Donatia a fost facuta in anul 2009,semnata de bunicul ( a decedat in 2012),bunica,tatal meu( decedat in 2013),mama mea ,sora mea si fratele meu si desigur de mine.
Practic a fost facuta donatia de bunicul meu care ,impreuna cu bunica,erau proprietarii legali ai averii.S-a stabilit,in cuprinsul donatiei,clauza de intretinere a bunicilor de catre parintii mei si a parintilor mei de catre mine.Bunicii si parintii mei beneficiaza de uzufruct,in urma donatiei.La aceasta data locuiesc in casa donata bunica,mama si ,cu acordul meu si sora mea.Eu m-am casatorit in anul 2015,cu acte in regula si locuiesc de la acea data impreuna cu sotul meu la o departare de 600 km.,dar m-am ocupat de ingrijirea mamei mele si a bunicii prin faptul ca am mers ,impreuna cu sotul meu,periodic la casa primita prin donatie,le-am asigurat tot necesarul traiului ; incepand cu anul 2017 am observat o schimbare ,in sens negativ,a mamei ,bunicii si in special a sorei mele,care mi-au sugerat sa nu mai vin pe acolo ca au de gand sa-mi atace donatia,ca odata plecata ce pretentii mai am la acea avere.Eu n-am luat in serios ce mi-au sugerat si am mers acolo,unde am acte de proprietar prin donatia facuta.
Fratele meu a construit o vila pe terenul primit prin donatie,dar mi-a incalcat proprietatea construind si pe terenul ce-mi revine prin donatie,cu acordul bunicii si mamei mele.
In luna februarie a acestui an,mama a facut cerere de chemare in judecata,ea reclamanta eu parata,pentru spargerea donatiei si averea sa-i parvina dumneaei.Am scris parvina si nu revina pentru ca la ora actuala singurul act legal de proprietate asupra acelei averi este donatia.Mentionez faptul ca alt act de mostenire a averii cu pricina nu exista.
Foarte important este si faptul ca dupa trei sedinte de judecata nu s-a prezentat la proces nici reclamanta si niciunul din cei doi frati.Am amintit de fratii mei pentru ca ,la insistenta avocatului reclamantei,care s-a prezentat numai la o sedinta de judecata,au fost admisi ca parati in acest proces.Acum urmeaza interogatoriul reclamantei,celor doi frati,de catre mine ,care la cererea presedintelui de instanta,le voi pune intrebari, desigur daca vor veni la proces.
Va intreb ce sanse am sa castig acest proces,avand in vedere ca in perioada 2009-2015 si in continuare pana in februarie anul curent,m-am achitat de obligatia de intretinere a bunicilor,si a parintilor,am suportat singura cheltuielile de inmormantare a bunicului si tatalui meu,m-am ocupat de cele crestinesti si dupa decesul acestora.
Iar acum la proces m-am prezentat numai eu si avocatul meu.Acest din urma aspect nu are vreo influenta negativa asupra reclamantei?
Multumesc anticipat.
Buna ziua,
In data de 19.09 2017 am fost implicat intr-un accident rutier cu autoturismul proprietate personala.Conduceam pe un drum public si un alt autoturism m-a lovit din spate avariindu-mi autoturismul meu( portbagajul infundat circa 60 cm,tripla spate sparta si alte asemenea mici lovituri,iar autoturismul propriu fiind rasturnat in sant),eu pierzandu-mi temporar cunostinta si in urmatoarele ore fiindu-mi afectata memoria.
Dupa un timp am mers amandoi la politie,am dat declaratii,fiecare individual,unde eu am precizat ca nu-mi aduc prea bine aminte cum s-a intamplat,decat ca la un moment dat m-am trezit cu autoturismul in sant,neprecizand ca am fost lovit din spate.
N-am stiut ce a declarat celalalt sofer.
A doua zi,cand mi-am recapatat aproape complet memoria,am realizat ca am fost lovit de celalalt autoturism din spate si am mers la politie sa spun acest lucru,fara sa dau in scris ceva despre aceasta.
A fost chemat si celalalt sofer,care a declarat,in lipsa mea doar el cu politistul,ca el m-a lovit din spate si doreste sa incheie cu mine un ,,amiabil" sa-mi dea asigurarea ca eu sa-mi repar masina.M-a chemat in camera politistul si am fost de acord cu ce mi-a propus celalalt,procedand la punerea in practica a procedurilor de intocmirea dosarului de reparatie.
Am reparat autoturismul,pe baza asigurarii vinovatului si astfel am considerat ca totul s-a incheiat.
Surpriza a fost ca azi 08.11.2017 am fost chemat la politia care a anchetat cazul sa-mi aduca la cunostinta ca mi-au intocmit dosar penal pentru fals in inscrisuri,acesta constand in faptul ca in ziua producerii accidentului eu n-am declarat ca am fost lovit din spate de un alt autoturism si ca a doua zi am mers la politie sa spun ca am fost lovit din spate,fara sa scriu acest lucru,dar celalat sofer a recunoscut.
Eu,pana azi 08.11.2017 n-am cunoscut declaratiile celuilalt sofer,pe motiv ca sunt secrete.
Desigur ca m-am revoltat foarte rau,pastrand decenta cuvenita,intreband pe d-nii politisti cum e posibil sa-mi intocmeasca dosar penal in care sunt,,SUSPECT"de savarsirea infractiunii de fals in inscrisuri.
De aceea,eu n-am semnat procesul verbal intocmit in fata mea si in care se stipula clar ca eu am comis aceasta infractiune de fals in inscrisuri.
La inceputul intrevederii cu politistii la sediul lor,mi-au cerut sa declar ,in scris ,ceea ce trebuia sa declar a doua zi dupa accident,ceea ce eu am refuzat deoarece acest lucru trebuiau sa mi-l ceara atunci nu acum dupa ce au trecut aproape doua luni de la accident.
Mi-au spus,la sfasitul intrevederii,ca s-a intocmit dosar penal impotriva mea si ca lipseste aceasta declaratie solicitata de d-lor.
Cum oare sa nu fiu foarte suparat,cand eu ma deplasam cu autoturismul proprietate personala pe un drum public,respectand regulile de circulatie,altul ma loveste din spate,recunoscandu-si vina,ca apoi sa ma implice politia intr-un dosar penal,iar celalalt sofer sa nu fie deranjat cu nimic.
Eu consider ca celalalt sofer poate fi acuzat de fals in inscrisuri si declaratii,deoarece in ziua accidentului a spus in scris ca nu m-a lovit in vreun fel,iar a doua zi a declarat tot scris ca m-a lovit si e dispus sa-mi dea asigurarea lui pt repararea autoturismului meu.
Cu respectul cuvenit,va intreb ce pot face,legal,sa scap de aceasta acuzatie ,pe nedrept,si avand mari banuieli de implicare a unor persoane cu interese meschine in aceasta chestiune, in deschiderea acestui dosar penal.
Va multumesc anticipat pt raspuns.
Buna seara,
Va multumesc respectuos pentru raspunsurile primite,se observa ca analizati corect intrebarile puse si acest aspect este de apreciat.
Nu demult timp,aprox. o luna am suferit un accident de masina.Pe scurt,eram la volanul autoturismului personal,in trafic si la un moment dat pe o distanta de aprox. 700 m soseaua era cuprinsa de un fum dens rezultat din arderea vegetatiei uscate din apropierea soselei,fum ce cuprindea intreaga sosea si datorita vantului care batea perpendicular pe directia de mers.Am redus viteza si dupa cateva minute am fost lovit in spate de un alt autoturism ,masina mea fiind proiectata in santul de pe marginea soselei.Dupa cateva minute de buimaceala eu am scos cu greu autoturismul din sant,pe rotile proprii .N-am suferit traumatisme grele,dar am fost lovit usor la cap,indeajuns sa nu mai reactionez constient,in deplinatatea mea obisnuita.Am mers impreuna cu conducatorul autoturismului care m-a lovit,la politia din comuna unde locuim amandoi,si-a recunoscut vina soferul vinovat de lovirea din spate a autoturismului meu,mi-a dat asigurarea sa-mi repar masina avariata destul de rau,adica portbagajul era indoit,tripla spate sparta,bara indoita,etc.
Am reparat masina la service-ul care era prevazut pe asigurarea vinovatului,aceasta intr-un timp de aproape doua saptamani timp in care eu am fost pieton.
Vinovatul a scapat foarte usor,n-a primit nici-o amenda,nici cel putin un avertisment,cu mine ,spune el.,,m-am descurcat cu asiguraea" ce mai vreti?
Va rog sa-mi spuneti cum procedez cu acest individ sa poata fi sanctionat,sa primeasca o pedeapsa pentru viitor sa conduca preventiv,sa ma despagubeasca pentru raul ce mi l-a facut intr-un anume fel,cu bani,cu rugamintea de a-l ierta.
Nu mi se pare deloc corect ca acest ins sa scape asa de usor dupa ce,prin accidentul produs se putea sa-mi pierd viata sau sa raman cu traume cat traiesc
Va multumesc si va doresc numai bine.