avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1192 soluții astăzi
Forum Activitate adi63site

Activitate adi63site

Răspuns la discuția Asigurat si chemat in garantie
Probabil nu am fost destul de explicit, și revin cu următoarele precizări :

Am fost implicat într-un accident fără victime cu autoturismul firmei ce avea CASCO si RCA și la care sunt administrator. Vinovatul de accident conducea un autoturism ce nu avea RCA. Paguba a fost de 2500 lei din care 500 lei franciza.

Firma a achitat franciza si asiguratorul restul de despagubire service-ului auto ce a efectuat reparatia.

Asiguratorul a dat în judecată vinovatul pentru recuperarea daunei.

Acum am primit citație de chemare în garanție de către pârât, prin care solicită ca instanța să constate că prejudiciul mi-a fost plătit de catre el, mie, și să fiu obligat la plata sumei solicitată de asigurătorul CASCO. Adică mi-ar fi plătit 200 lei mie personal și consideră că și-a achitat prejudiciul.
Ce mi se pare complet aiurea este că faci CASCO și poți ajunge să plătești și paguba.
Domnule milika01 nu a-ți înțeles. Eu sunt cel păgubit (adică firma), cel care a provocat accidentul nu avea RCA și nu se poate face amiabilă. Celălalt "ce a declarat la CASCO" sunt eu. CASCO era pe firmă pentru că firma este propietara autoturismului.
Nu prea înțeleg. Eu știu că în calitate de chemat în garanție, dacă paratul perde procesul eu suport paguba.
Bună seara!
În 2010 am fost implicat într-un accident fără victime cu autoturismul firmei la care sunt administrator. Vinovatul de accident nu avea RCA. Paguba a fost de 2500 lei din care 500 lei franciza. Firma a achitat franciza când a scos autoturismul din service. Acum am primit citație de chemare în garanție, prin care pârătul solicită ca instanța să constate că prejudiciul mi-a fost plătit mie, și să fiu obligat la plata sumei solicitată de asigurătorul CASCO. Adică mi-ar fi plătit 200 lei mie personal și consideră că și-a achitat prejudiciul.
Ce credeți că ar trebui să fac în această situație?