avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 430 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Asigurat si chemat in garantie
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Asigurat si chemat in garantie

Bună seara!
În 2010 am fost implicat într-un accident fără victime cu autoturismul firmei la care sunt administrator. Vinovatul de accident nu avea RCA. Paguba a fost de 2500 lei din care 500 lei franciza. Firma a achitat franciza când a scos autoturismul din service. Acum am primit citație de chemare în garanție, prin care pârătul solicită ca instanța să constate că prejudiciul mi-a fost plătit mie, și să fiu obligat la plata sumei solicitată de asigurătorul CASCO. Adică mi-ar fi plătit 200 lei mie personal și consideră că și-a achitat prejudiciul.
Ce credeți că ar trebui să fac în această situație?
Cel mai recent răspuns: adi63site , utilizator 00:15, 11 Decembrie 2014
Sunteti citat in calitate e intimat in virtutea unei prevederi din legea asigurarilor, nu veti fi obligat la nimic.
Nu prea înțeleg. Eu știu că în calitate de chemat în garanție, dacă paratul perde procesul eu suport paguba.
ati mers pe amiabila. asa-I
si habar nu aveti ce a declarat la CASCO celalalt
Domnule milika01 nu a-ți înțeles. Eu sunt cel păgubit (adică firma), cel care a provocat accidentul nu avea RCA și nu se poate face amiabilă. Celălalt "ce a declarat la CASCO" sunt eu. CASCO era pe firmă pentru că firma este propietara autoturismului.
Ce mi se pare complet aiurea este că faci CASCO și poți ajunge să plătești și paguba.

Alte discuții în legătură

Accident rutier gigel_78 gigel_78 in data de 10 .02 .2011 am avut un accident de circulatie in urma caruia am avariat un autoturismmarca matiz.. el a franat brusc si eu am intrat in el. ... (vezi toată discuția)
Accident diana_76 diana_76 am avut un accident, fara victime, si terbuie sa mergem la asiguratorul RCA pentru o intelegere amiabila. Nu ma consider vinovata, intrucat conducatorul ... (vezi toată discuția)
Citatie dupa 2 ani de la accident popamdl popamdl buna din nou! ...se pare ca urmele accidentului in care am fost implicata in 2009 nu vor nicicum sa fie sterse. Pentru inceput v-am copiat post-ul meu de ... (vezi toată discuția)