avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 835 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... accident rutier
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

accident rutier

in data de 10 .02 .2011 am avut un accident de circulatie in urma caruia am avariat un autoturismmarca matiz.. el a franat brusc si eu am intrat in el. accidentul nu a fost cu vctime, decat avarierea autoturismelor. eU LA MASINA MEA NU AM AVUT CASCO CI DOAR ASIGURAREA OBLGATORIE LA ZI pe care i-am si dat-o pagubitului. ne-am inteles amiabil si asta a fost tot..Pagubitul pe masina lui a avut polita casco . acum am primit o citatie sa ma prezint la judecatorie la bucuresti deoarece asigurarea casco a pagubitului a dat in judecata firma asiguratoare a mea si aceeasta la randul ei ma chemat pe mine. Firma casco a pagubitului a platit despagubirea in valoare de 13.232,98 lei. Firma asiguratoare a mea a platit suma de 9.207,99 lei ramanand diferenta de achitat in valoare de 4.024,99. Am primit aceasta citatie in calitate de intervenient. Ce pot face in situatia aceasta ? sunt bun de plata daca am avut asigurarea in regula ?
Cel mai recent răspuns: Insurance Logistics Team , Consultant asigurari 13:42, 3 Februarie 2012
Sunteti chemat in calitate de intervenient. Nu trebuie decat sa va prezentati si sa sustineti declaratiile initiale cu privire la evenimentul rutier. Nu o sa platiti nimic... este vorba despre un regres intre societatea asiguratoare Casco si asiguratorul RCA pentru recuperarea prejudiciului. In general asiguratorul RCA acorda despagubiri mult mai mici decat cel de Casco si de aceea se ivesc aceste situatii.
Nu trebuie sa va faceti griji in aceasta privinta pentru ca nu ve-ti plati nici-o diferenta, sunteti efectiv chemat ca si intervenient deoarce sunteti cel care a produs evenimentul rutier. Trebuie doar sa declarati acestea si sa sustineti ca la data accidentului erati acoperit de o polita RCA in vigoare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actiune in regres ChivutaVoinea ChivutaVoinea soferul A produce un accident prin neasigurare la schimbarea benzii de mers.Acroseaza masina B care la randul ei acroseaza masina C si D .Masinile B,C,D rulau ... (vezi toată discuția)
Citatie in calitate de intervenient fortat ContSters236702 ContSters236702 Buna ziua. Fiica mea a provocat un accident (a trecut pe rosu), i-a produs daune masinii lovite, fara victime, intelegere amiabila. Conducatorul auto lovite ... (vezi toată discuția)
Probleme cu citarea in proces rca vio030 vio030 Buna ziua! In luna mai a anului2011 am fost implicat intr-un eveniment rutier in care eu am fost vinovatul. Mai exact am lovit in spate la o trecere pietonala ... (vezi toată discuția)