avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 886 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... actiune in regres
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

actiune in regres

soferul A produce un accident prin neasigurare la schimbarea benzii de mers.Acroseaza masina B care la randul ei acroseaza masina C si D .Masinile B,C,D rulau in aceeasi directie cu masina A.Din sens opus circula Masina E care intra si ea in coliziune cu masina A.
Am primit o citatie pt actiune in regres de la firma asiguratoare Casco a masinii E impotriva firmei asiguratoare RCA a masiniiA,firma ce "refuza nejustificat plata" reparatiilor in val.de aprox.47000 lei.Trebuie sa plateasca soferul A aceasta suma?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 23:09, 23 Decembrie 2011
Este citat in calitate de intervenient. Nu trebuie decat sa declare cele intamplate iar "razboiul" pentru diferenta neachitata ramane intre societatea CASCO si asiguratorul RCA.
Daca soferul A a avut polita RCA valabila la data evenimentului nu trebuie sa se agite pt ca toate daunele produse, indiferent de natura lor vor fi suportate de asiguratorul sau RCA, el trebuind doar sa confirme ce a declarat la politie dupa eveniment. Problema se va rezolva intre asiguratorul RCA al masinii A si asiguratorul CASCOal masinii E.
Actiunea de regres se introduce de catre asiguratorul casco (care a platit despagubirea) impotriva societatii de asigurare la care conducatorul auto vinovat de producerea accidentului are incheiata asigurarea RCA.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident rutier gigel_78 gigel_78 in data de 10 .02 .2011 am avut un accident de circulatie in urma caruia am avariat un autoturismmarca matiz.. el a franat brusc si eu am intrat in el. ... (vezi toată discuția)
Citatie in calitate de intervenient fortat ContSters236702 ContSters236702 Buna ziua. Fiica mea a provocat un accident (a trecut pe rosu), i-a produs daune masinii lovite, fara victime, intelegere amiabila. Conducatorul auto lovite ... (vezi toată discuția)
Accident auto, rca , regres pe casco LOPY LOPY In septembrie 2013 am lovit un autoturism, am dat pagubitului rca si copii dupa toate documentele necesare deschiderii dosarului de dauna. Pagubitul avea ... (vezi toată discuția)