In septembrie 2013 am lovit un autoturism, am dat pagubitului rca si copii dupa toate documentele necesare deschiderii dosarului de dauna. Pagubitul avea CASCO, si a reparat auto pe Casco indreptandu-se cu regres impotriva companiei RCA . Azi am primit un mare plic de la judecatorie prin care sunt si eu citat si somat sa completez un formular. Din cele citite de mine , Asiguratorul RCA nu a platit despagubirea asiguratorului Casco, in acest caz eu pot fi fortat de instanta sa platesc pagubele despagubite de asiguratorul CASCO, atat timp cat la momentul accidentului aveam polita RCA valabila? Nici nu prea stiu ce si cum sa completez formularul trimis de asiguratorul Casco.
Da , in calitate de itervenient. Nu stiu ce se intampla daca nu le trimit formularul completat, nu prea stiu sa-l completez. Daca nu ma prezint ce se poate intampla?
De multe ori se ajunge in situatia asta si din cauza asiguratilor care nu isi respecta obligatiile fata de asiguratorul lor . Dvs v-ati respectat aceasta obligatie :
CAPITOLUL IV
Obligatiile asiguratului
Art. 33. - (1) Asiguratul este obligat să înstiinteze, în cel mai scurt timp,
asigurătorul RCA cu privire la producerea evenimentului si să precizeze împrejurările cu
privire la acest eveniment, iar pe parcursul investigatiilor referitoare la acest eveniment
să procedeze în conformitate cu instructiunile primite de la asigurător.
?
Ca rezolvare mergeti la proces cand sunteti citat sau depuneti o intampinare . Stati linistit, nu o sa platiti dvs paguba.
Accident rutier
gigel_78
in data de 10 .02 .2011 am avut un accident de circulatie in urma caruia am avariat un autoturismmarca matiz.. el a franat brusc si eu am intrat in el. ... (vezi toată discuția)