avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 200 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... citatie in calitate de intervenient fortat - casco / ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

citatie in calitate de intervenient fortat - casco / rcs

buna ziua,

la data de 24.09.09 am comis un accident de circulatie...mai exact incercand sa ies din parcare am lovit cu spatele un autoturism parcat. am completat amiabilul cu pagubitul si am plecat mai departe. respectivul pagubit si-a deschis dosar de dauna pe casco cu regres catre societatea mea de asigurare rca. prin ianuarie 2011 am primit o citatie de la judecatorie precum ca sunt invitat in calitate de " intervenient - fortat " la procesul dintre compania de casco a pagubitului si compania la care aveam eu rca-ul. Problema este ca respectivul pagubit si-a reparat masina, compania de casco a platit dauna, iar societatea mea de rca nu a despagubit in totalitate suma....nu inteleg care este vina mea si de ce trebuie sa ma prezint eu la proces... am fost un cetatean corect cu asigurare obligatorie RCA, mi-am recunoscut vinovatia in acel constat amiabil ... nu vad de ce trebuie sa ma plimb acum prin tribunale, practic intr-un proces intre 2 companii de casco si rca. va multumesc !
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 18:41, 26 Februarie 2011
asa se procedeaza de obicei pentru ca instanta sa lamureasca situatia. este nevoie de dvs pentru ca instanta sa ia o decizie temeinica.
sa zicem ca prin absurd nu ma pot prezenta la proces....am de suferit cu ceva din acest proces ?
Chemarea in instanta ca intervenient fortat este procedura prin care instanta se convinge ca evenimentul s-a produs asa cum au declarat partile si ca dv sunteti unul din participanti si nu exista un dosar contrafacut. Este totusi bine sa va prezentati pt a elimina orice dubiu cu privire la dosar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asiguratorul meu nu vrea sa plateasca dauna unui accident rutier smacicas smacicas Buna seara! am si eu o nelamurire. Am avut un accident de circulatie anul trecut in martie in care eu am fost vinovat, am hotarat impreuna cu pagubitul sa ... (vezi toată discuția)
Dat in judecata pentru o dauna desi am polita rca ionut1919 ionut1919 pot fi dat in judecata pt o dauna desi am polita rca ? am fost sunat de cel pe care l-am tamponat acum cateva luni si mi-a zis ca vrea sa recupereze dauna de ... (vezi toată discuția)
Casco - dauna prin regres rca clubbero1 clubbero1 Am lovit o masina in parcare din neatentie. Din pacate eu aveam asigurare la o societatea-fantoma. M-am dus la societatea-fantoma cu persoana pagubita pentru ... (vezi toată discuția)