avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 803 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... asiguratorul meu nu vrea sa plateasca dauna unui ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

asiguratorul meu nu vrea sa plateasca dauna unui accident rutier

Buna seara! am si eu o nelamurire. Am avut un accident de circulatie anul trecut in martie in care eu am fost vinovat, am hotarat impreuna cu pagubitul sa facem o cerere de intelegere amiabila...am completat si semnat amandoi iar dupa aceea eu mi-am vazut de drumul meu, iar pagubitul sa prezentat la el la casco cu amiabila copia mea de pe asigurare,etc...Saptamana aceasta am gasit la cutia postala o citatie de chemare in judecata si intregul dosar de dauna de la firma de casco a pagubitului, in care sunt citat in calitate de intervenient in proces. judecata deschis de catre casco persoanei pagubite impotriva asiguratorului meu precum ca acestia au refuzat sa plateasca despagubirea...Ce trebuie sa fac acum? sunt niste pasi pe care trebuie sa-i urmez? imi trebuie avocat sa ma reprezinte in proces? :sorry:Mentionez ca dupa accident nu am mers impreuna cu pagubit la asiguratorul meu pt a face poze la masini si restul demersurilor...acestea au fost facute de catre CASCO pagubitului.
Ultima modificare: Marți, 18 Ianuarie 2011
smacicas, utilizator
Cel mai recent răspuns: smacicas , utilizator 19:19, 19 Ianuarie 2011
Fiind vinovat...dvs trebuia sa ii dati RCA-ul masinii pe care o detineti, asigurare cu care pagubitul isi repara masina
Citarea in procesul dintre cei doi asiguratori, ca intervenient fortat,este o procedura nomala, pentru a vi-se da posibilitatea sa asistati/interveniti cu lamuriri in cursul desfasurarii procesului.Nu aveti de ce sa va faceti probleme, litigiul se va stinge intre cei doi asiguratori, iar eventualele sume ce depasesc valoarea despagubirii RCA, vor fi acoperite de polita CASCO, fara a putea fi solicitate de la vinovat.Puteti sau nu sa solicitati ajutorul unui avocat, macar pentru intocmirea intampinarii prin care aratati instantei ca responsabilitatea despagubirilor revine asiguratorului RCA.
Prezentarea in proces ca intervenient are menirea sa ajute instanta sa se lamureasca cu privire la eveniment si nu pt a va pune la plata. Chiar daca asiguratorul dv RCA nu vrea sa plateasca paguba va pierde sigur in instanta si atunci va plati mult mai mult, dar asta este o problema intre asiguratori.
Ultima modificare: Marți, 18 Ianuarie 2011
Adrian Tudor, Consultant asigurari
va multumesc frumos mi-ati luat o piatra de pe inima
va multumesc frumos

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intervenient accident auto PetruF PetruF Buna ziua, In urma cu 2 ani si jumatate am fost impicat intr-un accident auto, eu fiind la volanul unei masini, propietarul fiind un prieten bun. Eu am fost ... (vezi toată discuția)
Citare ca intervenient fortat jamesbond12 jamesbond12 Buna seara. Am fost implicat intr-un accident rutier, fara victime, in care eu am fost vinovat. Am fost la constatare amiabila cu persoana pagubite.Ea si-a ... (vezi toată discuția)
Citatie in calitate de intervenient fortat - casco / rcs f.gabriel f.gabriel buna ziua, la data de 24.09.09 am comis un accident de circulatie...mai exact incercand sa ies din parcare am lovit cu spatele un autoturism parcat. am ... (vezi toată discuția)