Buna seara! am si eu o nelamurire. Am avut un accident de circulatie anul trecut in martie in care eu am fost vinovat, am hotarat impreuna cu pagubitul sa facem o cerere de intelegere amiabila...am completat si semnat amandoi iar dupa aceea eu mi-am vazut de drumul meu, iar pagubitul sa prezentat la el la casco cu amiabila copia mea de pe asigurare,etc...Saptamana aceasta am gasit la cutia postala o citatie de chemare in judecata si intregul dosar de dauna de la firma de casco a pagubitului, in care sunt citat in calitate de intervenient in proces. judecata deschis de catre casco persoanei pagubite impotriva asiguratorului meu precum ca acestia au refuzat sa plateasca despagubirea...Ce trebuie sa fac acum? sunt niste pasi pe care trebuie sa-i urmez? imi trebuie avocat sa ma reprezinte in proces? :sorry:Mentionez ca dupa accident nu am mers impreuna cu pagubit la asiguratorul meu pt a face poze la masini si restul demersurilor...acestea au fost facute de catre CASCO pagubitului.
Citarea in procesul dintre cei doi asiguratori, ca intervenient fortat,este o procedura nomala, pentru a vi-se da posibilitatea sa asistati/interveniti cu lamuriri in cursul desfasurarii procesului.Nu aveti de ce sa va faceti probleme, litigiul se va stinge intre cei doi asiguratori, iar eventualele sume ce depasesc valoarea despagubirii RCA, vor fi acoperite de polita CASCO, fara a putea fi solicitate de la vinovat.Puteti sau nu sa solicitati ajutorul unui avocat, macar pentru intocmirea intampinarii prin care aratati instantei ca responsabilitatea despagubirilor revine asiguratorului RCA.
Prezentarea in proces ca intervenient are menirea sa ajute instanta sa se lamureasca cu privire la eveniment si nu pt a va pune la plata. Chiar daca asiguratorul dv RCA nu vrea sa plateasca paguba va pierde sigur in instanta si atunci va plati mult mai mult, dar asta este o problema intre asiguratori.