avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Activitate NeacsuConstantin

Activitate NeacsuConstantin

Asta am inteles, si va multumesc pentru detalii, ceea ce nu inteleg este ca, din cate stiu, nu detine custotie exclusiva, si orice modificare intervine cu referire la copil, trebuiesc anuntate, mai mult de atat, nu orice modificare se poate face , chiar daca este in intretinerea dansei, decat cele prevazute de legi si in acest sens m-am adresat dumneavoastra.
Cum pot ca parinte , odata ce domiciliul minorului a fost stabilit prin instanta, sa imi exercit dreptul la vizite in alta tara si prin care act legal ma poate obliga mama sa la acest lucru???
Am divortat in luna octombrie 2010, iar in urma casatoriei a rezultat un copil minor, actual in varsta de 9 ani.
In urma divortului, s-a stabilit custodia minorului exercitata de mama, deoarece nu am prins varianta cu custodie comuna, ...am drepturi la vizite conform hotararii judecatoresti. In anul curent , luna Ianuarie, mama minorului a plecat la munca in Anglia, fara a anunta instanta, precum prevede legea actualizata 272/2004, a abandonat minorul in cauza, dupa care a revenit in luna Iunie, si l-a scos din tara luandu-l cu ea in Anglia, ...evident fara sa ma anunte .
- As intreba cum anume s-a putut face fara acordul meu, si daca aceasta forma pe care o prezint mai jos,extrasa din Lg 248/2005, este valabila:

(1) Minorilor cetăţeni români, care nu se află în una dintre situaţiile de suspendare a exercitării dreptului la liberă circulaţie în străinătate, li se eliberează paşapoarte simple în următoarele condiţii:

a) în cazul minorului care nu a împlinit vârsta de 14 ani, numai la cererea ambilor părinţi, a părintelui supravieţuitor, a părintelui căruia i-a fost încredinţat prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă şi irevocabilă sau, după caz, a reprezentantului legal

- Daca se poate scoate copilul minor fara acordul meu, singurele actiuni pe care le pot intreprinde sunt cele penale, adica Nerespectarea masurilor privind incredintarea minorului?

- Ce consecinte pot avea acestea asupra tutorelui ?
Intentionez sa preiau custodia minorului, deoarece avem o relatie speciala, cu precizarea ca in urma cu 4 ani a trebuit sa ma mut in interes de serviciu intr-o alta localitate, dar care nu mi-a ingreunat faptul de a avea legaturi personale cu minorul si actual mi-am facut raport de mutare in localitatea unde domiciliaza acesta, mama copilului avand la cunostinta acest fapt.
Va multumesc anticipat !