In cazul in care firma nu are decat un singur angajat (contabil) si ar dori sa ii faca o cercetare disciplinara pentru niste nereguli depistate, cum se poate intruni comisia in lipsa altor salariati? Sau este voie sa se ia ca membri ai comisiei persoane din exterior?
Dar in cazul in care contabila cu semneaza de primire scrisoarea de chemare la cercetarea disciplinara, ce pot face? Pot considera ca nu se prezinta si astfel, sa aplic sanctionarea ei si desfacerea contractului de munca pe motive indisciplinare?
In calitate de angajator am descoperit nereguli in contabilitate: majorare salariu pe statul de plata, fara acordul meu si in lipsa unui act aditional.
In momentul in care am cerut explicatii, contabila nu a mai raspuns la apeluri, mailuri si nu a ridicat scrisoarea recomandata, prin care solicitam un raport per salariat.
In posesia contabilei se afla calculatorul si actele firmei, prin urmare nu pot opera demisia unui angajat si nici furniza actele pentru somaj pentru 2 fosti angajati.
Este obligatorie infiintarea comisiei pentru cercetarea disciplinara pentru a fi concediata, tinand cont de faptul ca este si insarcinata, dar fara sa fi prezentat un certificat medical? Daca refuza semnarea scrisorii de chemare la sedinta de cercetare disciplinara, ce masuri pot lua?
Multumesc.