corect dar, daca contractul nu este semnat, gestionarului i se "cauta" motive si este dat afara!
...
Nu exista o institutie care ar putea "intra pe fir" si sa rezolve problema fara ca acest lucru sa plece de la gestionari?... (sunt mai multi gestionari supusi aceluiasi tratament; acestia de frica pierderii locului de munca: unii au semnat deja altii urmeaza sa semneze contractul!!!...)
conform legii 22/18.11.1969 privind angajarea gestionarilor, constituirea de garantii – actualizata... :
ART. 11 Constituirea garantiei se face prin contract incheiat in scris.
......
ART. 12 Garantia in numerar va fi de minimum un salariu si de maximum trei salarii tarifare lunare ale gestionarului; ea nu va putea depasi valoarea bunurilor incredintate.
.....
Ce poate face un angajat care primeste contractul de garantie tipizat sa il semneze, contract care cuprinde printre altele si urmatoarea formulare:
.................................
"Avand in vedere prevederile Legii nr.22/199 declar ca pentru acoperirea eventualelor lipsuri sau pagube cauzate de mine in gestiunea unitatii sus-mentionate, ma oblig sa constitui o garantie in numerar echivalenta cu ........................................... salarii in valoare de ............................. lei si sunt de acord ca suma sa-mi fie retinuta in rate lunare de 1/10 din salariul de baza lunar."
.........................
...si care dupa ce este obligat in mod indirect sa-l semneze, nu primeste nici-un exemplar dar, dupa ce l-a semnat afla ca i se retin 7 salarii drept garantie si nu maxim 3 (conform legii) si o valoare a garantiei de 3 ori mai mare decat valoarea gestiunii detinute! (conform legii, cuantumul garantiei retinute nu trebuie sa depaseasca valoarea gestiunii)?