avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 594 soluții astăzi
Forum Activitate ManuelaPalmatu

Activitate ManuelaPalmatu

Intr-o luna, sotul meu va avea comisia de liberare conditionata. A avut o pedeapsa de 1 an cu executare prin contopirea a doua pedepse: prima de 1 an si 8 luni cu suspendare pt conducere sub influenta bauturilor alcoolice la un an dupa, a primit o si pe a doua de 4 luni pt conducere cu carnetul anulat astfel a rezultat un an cu executare. Exista posibilitatea sa fie considerat recidivist pt ca a savarsit a doua pedeapsa cat o avea pe prima cu suspendare? Stiu ca in Noul Cod Penal Art. 41 se precizeaza ca a doua pedeapsa sa fie de peste un an ca sa fie considerat recidivist.
Recidiva
(1) Există recidivă când, după rămânerea definitivă a unei hotărâri de condamnare la pedeapsa închisorii mai mare de un an şi până la reabilitare sau împlinirea termenului de reabilitare, condamnatul săvârşeşte din nou o infracţiune cu intenţie sau cu intenţie depăşită, pentru care legea prevede pedeapsa închisorii de un an sau mai mare.
Vreau sa stiu ce anume vor lua in calcul in momentul in care se va da decizia. Nu are rapoarte, munceste, muncea si inainte, era la facultate. Care sunt sansele sa primeasca un rasp nefavorabil? Iar in cazul unui raspuns negativ, se poate face un fel se contestatie?
Răspuns la discuția Liberare conditionata
Deci este nevoie de avocat si la liberarea conditionata. Este vreun termen in care sa se plateasca cheltuielile de judecata?
Sotul meu are de savarsit o pedeapsa de 1 an de inchisoare cu executare. I se poate refuza liberarea conditionata pentru neplata cheltuielilor de judecata? Cum trebuie procedat in legatura cu ele? Am inteles ca nu poate fi liberat conditionat daca nu indeplineste obligatiile civile stabilite prin hotararea de condamnare, dar ce presupun mai exact aceste obligatii? Multumesc anticipat!