avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 616 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Liberare conditionata
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Liberare conditionata

Sotul meu are de savarsit o pedeapsa de 1 an de inchisoare cu executare. I se poate refuza liberarea conditionata pentru neplata cheltuielilor de judecata? Cum trebuie procedat in legatura cu ele? Am inteles ca nu poate fi liberat conditionat daca nu indeplineste obligatiile civile stabilite prin hotararea de condamnare, dar ce presupun mai exact aceste obligatii? Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: cali93 , utilizator 11:27, 14 Decembrie 2014
Se poate orice.
Ca sa nu riscati oamenii angajeaza avocat care studiaza cazul si pregateste corespunzator apararea.
Deci este nevoie de avocat si la liberarea conditionata. Este vreun termen in care sa se plateasca cheltuielile de judecata?
ManuelaPalmatu a scris:

Deci este nevoie de avocat si la liberarea conditionata. Este vreun termen in care sa se plateasca cheltuielile de judecata?


Nu ştiu să existe un termen prevăzut de lege dar va trebui să plătiţi mai mult în cazul executării silite, adică inclusiv cheltuielile de executare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen de incercare beghean beghean Buna, un prieten a primit 2 ani de inchisoare cu suspendare conditionata si termen de incercare 4 ani.Practic 6 ani nu trebuie sa faca nimic ... (vezi toată discuția)
Suspendare Happynes Happynes cum se executa pedeapsa cu suspendare?in penitenciar sau acasa de exemplu la 7 ani rog raspuns (vezi toată discuția)
Cum poate paratul sa plateasca daunele morale daca acesta este in inchisoare? Meea1980 Meea1980 Buna ziua, Fratele meu a fost reclamant intr-un proces ce s-a terminat acum un an.Procesul s-a finalizat cu condamnarea paratilor (primul a primit 5 ani si ... (vezi toată discuția)