avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1010 soluții astăzi
Forum Activitate Diocu

Activitate Diocu

Da...speram la o varianta de bun simț....
Ce soluție avem dacă ne este restricționat accesul în beciul unui apartament în care stau părinții (uzufruct viager) și apartamentul este pe numele copilului nostru ( nuda proprietate)?
Menționez ca acolo avem câteva lucruri personale depozitate însă ei pt a ne santaja ne-au luat cheile acum ceva timp...am lăsat-o asa insa acum avem nevoie de ele și ei nu doresc sa ni le înapoieze.
Dorim câteva soluții deoarece deja ajungem la limita bunului simt.
Mulțumesc
Discuție Pensie urmaș
Buna ziua,

Referitor la modificările legii pensiei de urmaș ne interesează acum cum se aplică?

Soacra mea are 9 ani de când lucrează, în rest a fost casnică și mai are 4 ani până la vârsta de pensionare.

Socrul meu, a lucrat în minerit gr. specială 25 ani și este pensionat deja însă starea lui nu este foarte buna.

In conditiile lor, căsătoriți de 34 ani, in caz ca socrul meu pateste ceva cum se aplică legea daca se hotaraste soacra mea la pensionare sa ia pensia de urmaș? Sau ce variante bune sunt ca sa aiba si ea un venit decent?
Mulțumesc anticipat
Bună ziua, referitor la recalcularea pensiilor ma poate lamuri cineva unde se face aceasta ? Se face la Casa de pensii a județului sau este sistem electronic către minister si acesta face și eliberează decizia pe care Casa de pensii o trimite catre persoana in cauza.
Socrul meu a fost luna trecută la Casa de pensii având 24 ani si 8 luni gr 1 in subteran , pensionat in 2001 si nici macar nu era pe liste.
O doamnă de la ghișeu l-a trecut pe un caiet cu promisiunea că îl introduce în sistem....
Săptămâna aceasta am sunat din nou si iar nu era pe listă pt transa 2.
El nu a intrat deloc până acum la vreo recalculare.
Are cineva vreo idee sau o recomandare referitoare la această situație?
In mare ideea am înțeles-o. Multumesc
Ca o mențiune: Ea de cand a plecat nu a mai trimis resurse financiare pt întreținere/plată si nici nu s-a mai prezentat acasă.
Buna ziua, părinții mei doresc sa divorteze.
Nu s-au pus de accord pt divorț amiabil la notar, deci se va merge în instanță.
1. Casa in care am locuit cu toții cât încă eram și eu minoră, este pe numele meu.
A fost achiziționată printr-un credit în CHF, ipotecar facut pe numele tatălui meu si achitat integral doar de el.
Din cate am inteles nu prea intra mare lucru la partaj din ea , eu având nuda proprietate si cota parte 1/1.
2. Mama mea este plecată în străinătate de 9 ani, iar de aproximativ 5 ani nu s-a mai ocupat deloc de casă, nici nu a mai venit acasa(a stat la neamuri , hotel etc). Ambii părinți au uzufruct viager.
3. Există martori în acest sens (punctul 2) , dar și martori cum că ea acolo are/A avut o relație extraconjugala.
4. Este posibil ca unul din ei sa fie reprezentat de un avocat dintr-un județ diferit domiciliului lor?
5. Decăderea din dreptul de uzufruct este posibil cu ajutorul motivelor enumerate?
Mentionez ca ea dorește să semneze amiabil doar daca i se oferă 70% din vânzarea casei.
Ce soluții concrete ar fi la punctele enumerate mai sus?
Mulțumesc anticipat.
Buna ziua, părinții mei doresc sa divorteze.
Nu s-au pus de accord pt divorț amiabil la notar, deci se va merge în instanță.
1. Casa in care am locuit cu toții cât încă eram și eu minoră, este pe numele meu.
A fost achiziționată printr-un credit în CHF, ipotecar facut pe numele tatălui meu si achitat integral doar de el.
Din cate am inteles nu prea intra mare lucru la partaj din ea , eu având nuda proprietate si cota parte 1/1.
2. Mama mea este plecată în străinătate de 9 ani, iar de aproximativ 5 ani nu s-a mai ocupat deloc de casă, nici nu a mai venit acasa(a stat la neamuri , hotel etc). Ambii părinți au uzufruct viager.
3. Există martori în acest sens (punctul 2) , dar și martori cum că ea acolo are/A avut o relație extraconjugala.
4. Este posibil ca unul din ei sa fie reprezentat de un avocat dintr-un județ diferit domiciliului lor?
5. Decăderea din dreptul de uzufruct este posibil cu ajutorul motivelor enumerate?
Mentionez ca ea dorește să semneze amiabil doar daca i se oferă 70% din vânzarea casei.
Ce soluții concrete ar fi la punctele enumerate mai sus?
Mulțumesc anticipat.
Discuție Firma pagubita
Bună ziua, o sa incep prin a va relata pe scurt problema.
Socrul meu a deschis acum 5 ani o firma de transport international si angajati au fost cei 2 băieți.
Anul trecut firma a avut o dauna foarte mare, asiguratorul s-a sustras prin diferite scuze ramanand doar sa ii dea in judecata.
Firma păgubita a propus ca sa ramana cateva camioane sa lucreze pt ei pana la acoperirea daunei , iar cu asiguratorii sa se deschida proces. S-a votat familiar cumva aceasta varianta...astfel firma a mers in minus, a acumulat datorii la furnizori motorina,taxe drum etc.
In luna martie 2 dintre pagubite au obtinut sentinta judecătorească de executare pe administrator (nu societate) astfel ca socrul a ajuns cu 1/3 popriri pe conturi,pensie etc.
Ideea este ca sediul firmei este pe apartamentul socrilor insa pus ca si gaj la banca pt un credit facut acum 4 ani pt firma
Banca ne-a oferit astfel 2 solutii:
1. Credit pe persoana fizica cu garant (firma mea) și scoaterea de sub gaj
2. Refinantare a creditului pe aceeasi firma pagubita. (Variantă proasta din pct. meu de vedere, deoarece prelungesti continuu ceva ce nu aduce profitabilitate decât consum datorita faptului ca acea firma nu mai are activitate dar nici nu este inchisa / insolventa etc. inca).
Intrebarea este:
Exista vreo solutie ca sa alegem metoda 1 a băncii si sa se faca un CVC sau donatie etc astfel sa mutam bunul de pe numele.socrului pe a soacrei /copii /nepoti si sa nu mai poata fi executat?
Mulțumesc anticipat
Discuție Executare
Bună ziua, o sa incep prin a va relata pe scurt problema.
Socrul meu a deschis acum 5 ani o firma de transport international si angajati au fost cei 2 băieți.
Anul trecut firma a avut o dauna foarte mare, asiguratorul s-a sustras prin diferite scuze ramanand doar sa ii dea in judecata.
Firma păgubita a propus ca sa ramana cateva camioane sa lucreze pt ei pana la acoperirea daunei , iar cu asiguratorii sa se deschida proces. S-a votat familiar cumva aceasta varianta...astfel firma a mers in minus, a acumulat datorii la furnizori motorina,taxe drum etc.
In luna martie 2 dintre pagubite au obtinut sentinta judecătorească de executare pe administrator (nu societate) astfel ca socrul a ajuns cu 1/3 popriri pe conturi,pensie etc.
Ideea este ca sediul firmei este pe apartamentul socrilor insa pus ca si gaj la banca pt un credit facut acum 4 ani pt firma
Banca ne-a oferit astfel 2 solutii:
1. Credit pe persoana fizica cu garant (firma mea) și scoaterea de sub gaj
2. Refinantare a creditului pe aceeasi firma pagubita. (Variantă proasta din pct. meu de vedere, deoarece prelungesti continuu ceva ce nu aduce profitabilitate decât consum datorita faptului ca acea firma nu mai are activitate dar nici nu este inchisa / insolventa etc. inca).
Intrebarea este:
Exista vreo solutie ca sa alegem metoda 1 a băncii si sa se faca un CVC sau donatie etc astfel sa mutam bunul de pe numele.socrului pe a soacrei /copii /nepoti si sa nu mai poata fi executat?
Mulțumesc anticipat
Buna ziua, ma intereseaza daca este posibil pentru un autocamion+remorca inmatriculate in Romania se poate face RCA in alta tara fara a deschide alta firma etc. Multumesc anticipat. #-o