avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Activitate IIvan

Activitate IIvan

Discuție Impozit concurs
Buna ziua,
as castigat un concurs fotografic. As vrea sa stiu cat este % de taxe care sunt retinute de la totalul castigat.

Nu stiu daca este important, dar locuiesc in stainatate (cetatean strain).

Multumesc.
Buna ziua,
am dat in arenda (acuma 3 ani circa) un pamant agricol. Contractul nu l-am putut sail semnez eu (locuiesc in strainatate), asa ca la semnat un prieten fara nici o imputernicire... Succesiv am descoperti ca acest contract este de 10 ani, iar eu vreu sa il iau din arenda. Cum pot sa procedez? Ce sfaturi imi dati?

Va multumesc.
Răspuns la discuția Pamant mutat de primarie
Salut Seth,
in primul rand iti multumesc pentru raspuns! :coffee:

Totus vroiam sa fiu sigur de urmatori pasi de facut.
Cum spuneam la inceput, eu m-am trezit de azi pe maine ca pamantul acela nu mai imi apartine pentru ca persoana care trebuia sa imi faca o parcela de casa din acel pamant, mi-a spus "Nu domnule! pamantul acela care il aveti pe acte nu are cum sa fie al dvs. pentru ca este intravilan!. Dvs. ati cumparat un teren extravilan!".

Atasez dosarul care mi la predat (persoana care trebuia sa imi faca parcela de casa...): [ link extern ]

In acel dosar, in ultima pagina este o harta (care am postato si mai inainte). Nu am inteles de unde provine acea harta, dar dupa vecini se pare ca chiar toti vecinii au fost mutati mai injos.

Este posibil asa ceva? Nu vreau sa imi sparg capul si dupa aceea sa fie totul legal!

Deci urmatorul pas este sa fac o actualizare la ANCPI? La cine trebuie sa ma adresez si cat m-ar putea costa (cu aproximatie, bineinteles...).

Va multumes,
Ionut
:surrender:
Răspuns la discuția Pamant mutat de primarie
Buna Milika,
din pacate este cum a scris Cris1971.

Adagug si doua plane, asa pote se intege mai bine. Dace este nevoie si de alta documentatie, pot sa le adaug fara probleme.

Verde: Pamantul pe care l-am cumparat. Rosu: pamantul care am descoperit ca il am acum: [ link extern ]

Si un plan in detaliu: [ link extern ]
Buna ziua,
ma numesc Ionut. In 2005 am cumparat (cu contract de vanzare cumparare) un pamant extravilan de 2,5ha la marginea unui sat. De atunci a fost dat in arenda si lucrat in fiecare an (platind si taxele). Pe contract este mentionat taraua, parcela, numarul cadastral, nr. carte funciara, vecinii, dimensiunile, etc. etc. Am si "documentatie pentru inscriere in carte funciara" unde este harta pamantului.

Anul acesta aveam de gand sa impartesc pamantul intr-o parcela mai mica pentru a construi o casa. Asa ca am trimis o persoana sa se informeze (eu locuiesc in strainatate...). A facut un "extras de carte funciara pentru informare" si sa descoper ca: pamantul a fost multat la stanga (cu toti vecinii de langa mine). Iar pamantul care l-am cumparat eu nu ma este al meu iar acuma este intravilan! Am ramas asa: :O

Ce pot face in cazul asta?

Va multumesc mult,
Ionut