avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 914 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Pamant mutat de primarie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Pamant mutat de primarie

Buna ziua,
ma numesc Ionut. In 2005 am cumparat (cu contract de vanzare cumparare) un pamant extravilan de 2,5ha la marginea unui sat. De atunci a fost dat in arenda si lucrat in fiecare an (platind si taxele). Pe contract este mentionat taraua, parcela, numarul cadastral, nr. carte funciara, vecinii, dimensiunile, etc. etc. Am si "documentatie pentru inscriere in carte funciara" unde este harta pamantului.

Anul acesta aveam de gand sa impartesc pamantul intr-o parcela mai mica pentru a construi o casa. Asa ca am trimis o persoana sa se informeze (eu locuiesc in strainatate...). A facut un "extras de carte funciara pentru informare" si sa descoper ca: pamantul a fost multat la stanga (cu toti vecinii de langa mine). Iar pamantul care l-am cumparat eu nu ma este al meu iar acuma este intravilan! Am ramas asa: :O

Ce pot face in cazul asta?

Va multumesc mult,
Ionut
Cel mai recent răspuns: Cristian Fara , Expert cadastru autorizat ANCPI / OCPI 13:14, 15 Decembrie 2014
probail e vreo corectie la planurile parcelare
astea le face primaria....ei urmaresc 'dinamica" parcelelor:D

cat priveste imprejurarea ca-i intravilan o fi vreo HCL...care oricum va avantajeaza ca puteti construi

:luck:
Domnul spunea ca terenul care nu mai este al dansului e acum intravilan, deci nu are el avantajul ci cel care l-a dobandit in detrimentul lui.
Buna Milika,
din pacate este cum a scris Cris1971.

Adagug si doua plane, asa pote se intege mai bine. Dace este nevoie si de alta documentatie, pot sa le adaug fara probleme.

Verde: Pamantul pe care l-am cumparat. Rosu: pamantul care am descoperit ca il am acum: [ link extern ]

Si un plan in detaliu: [ link extern ]
Ultima modificare: Duminică, 14 Decembrie 2014
IIvan, utilizator
in 2005 cand ati facut lucrarea 606/2005 avizata si cu nr cad 161 nu exista baza de date electronica la OCPI. Deci terenul intabululat de dvs este doar in arhiva pe hartie!
Ar trebui o actualizare date facuta de un autorizat cad. pe amplasamentul DVS (nu va poate muta primaria asa pur si simplu)
daca accesati linkul:
[ link extern ]
pagina oficiala ANCPI si dati cautare dupa nr cad 20997 veti vedea ca vecinul e deja intabulat pe terenul pe care spuneti ca a ati fost "mutat". si situatia intabularilor din zona.
pentru actualizarea de date nu aveti nevoie de primarie. sunteti deja proprietar aveti deja nr cad dec trebuie printr-o lucrare topo sa apareti pe acea harta din linkul oficial ANCPI.
Intai va comportati ca proprietar, va actualizati parcela intabulata in 2005 cu nr cad. si apoi asteptati sa va contrazica cineva...#-o si functie de asta contactati personal un avocat
Salut Seth,
in primul rand iti multumesc pentru raspuns! :coffee:

Totus vroiam sa fiu sigur de urmatori pasi de facut.
Cum spuneam la inceput, eu m-am trezit de azi pe maine ca pamantul acela nu mai imi apartine pentru ca persoana care trebuia sa imi faca o parcela de casa din acel pamant, mi-a spus "Nu domnule! pamantul acela care il aveti pe acte nu are cum sa fie al dvs. pentru ca este intravilan!. Dvs. ati cumparat un teren extravilan!".

Atasez dosarul care mi la predat (persoana care trebuia sa imi faca parcela de casa...): [ link extern ]

In acel dosar, in ultima pagina este o harta (care am postato si mai inainte). Nu am inteles de unde provine acea harta, dar dupa vecini se pare ca chiar toti vecinii au fost mutati mai injos.

Este posibil asa ceva? Nu vreau sa imi sparg capul si dupa aceea sa fie totul legal!

Deci urmatorul pas este sa fac o actualizare la ANCPI? La cine trebuie sa ma adresez si cat m-ar putea costa (cu aproximatie, bineinteles...).

Va multumes,
Ionut
:surrender:
Ultima modificare: Luni, 15 Decembrie 2014
IIvan, utilizator

Alte discuții în legătură

Respingere cadastru si suprapunere cu vecin care face puz oanapetrica oanapetrica Buna ziua, am si eu o problema cu respingerea unui cadastru deoarece se suprapune cu cel al vecinului , terenul este extravilan. Acum el a inceput procedura de ... (vezi toată discuția)
Cum pot afla cine este proprietarul unei parcele vecine ? edu0939 edu0939 Din cauza unei erori a reprezentantului primariei care a marcat parcela s-a intrat cu constructia pe o parcela vecina. Am inteles ca avem nevoie de intelegere ... (vezi toată discuția)
E pamantul al celor ce-l muncesc sau al celor ce-l cumpara? tm01uay tm01uay Am in proprietate un teren extravilan la granita cu intravilanul cumparat in urma cu 10-15 ani. Pe 10% din parcela mea de 10 hectare functioneaza o balastiera. ... (vezi toată discuția)