Am in proprietate un teren extravilan la granita cu intravilanul cumparat in urma cu 10-15 ani. Pe 10% din parcela mea de 10 hectare functioneaza o balastiera.
Balastiera functioneaza si pe un teren adiacent intravilan.
Terenul meu nu este intabulat si in zona nu exista plan parcelar. Singurul document care atesta pozitionarea parcelei este harta 1:10 000, unde parcela mea este desenata si numarul cadastal scris pe ea.
Balastiera are un acord ameabil si informal cu mine prin care eu le permit sa fucntioneze pe terenul meu iar ei imi permit sa ma servesc cu pietre de constructie, nisip si pietris din balastiera lor de pe pamantul meu.
Problema a aparut la intabulare. Am incercat sa intabulez in repetate randuri si am fost refuzat de fiecare data.
Refuzurile au fost de fiecare data fara justificare in forma unor documente in baza carora nu se permite intabularea sau un refuz formal de la CF, dar persoanele autorizate cu care am lucrat au refuzat, in mod oarecum vulgar si violent sa ofere baza legala a refuzului.
Cu balastiera nu am un conflict, desi, evident, daca pot sa devina proprietari in mod legal pe terenul meu, probabil ca ar vrea sa o faca. Ei continua sa-mi ofere agregate si nisip in mod informal pentru a utiliza parcela mea si nu vreau sa schimb situatia.
Evident, nu vreau sa pierd terenul pe care le-am permis sa opereze.
Ce pot sa fac?
Nu sunt capabil sa ma judec. Nu am posibilitatea intelectuala si financiara sa ma comport decent intr-un proces.
ANCPI refuza intotdeauna motivat o intabulare. Cat despre incapacitatea dvs de a va judeca, sunteti ghinionist. fiindca daca lucrurile stau asa cum le descrieti, singura varianta este instanta.