Localitatea in care stau, nu are PUZ, cel putin pentru zona in care stau. Este un orasel mic. Numai daca nu comanda vecinul unul. In PUG-ul existent sunt numai generalitati.
Am sesizat la rand Primaria, apoi Inspectoratul de Stat in Constructii, si arhitectul sef al judetului. Astfel am ajuns in situatia ca i sa interzis continuarea executiei. Acun nu de mult a primit un nou Certificat de urbanism, pentru a intra in legalitate. Pentru aceasta are nevoie de acceptul meu, asa cum am scis mai sus. Eu nu vreau sa-i dau acceptul, pana nu-si retrage astereala, si pana nu demonstreaza cu un studiu de insorire, ca nu ma umbreste, ceea ce este imposibil, ca acum suntem aproape de solstitutie de iarna, si ferestrele mele sunt in umbra.
Da, vrea sa intra in legalitate, dar avea nevoie de acceptul meu, pentru schimbarea de destinatie. Totodata constructia fiind la 25 cm de la linia de hotar, avea nevoie de acceptul meu. Se mai pune problema si pentru insorirea casei mele. Pe langa toate astea a depasit aerian linia de hotar cu aproximativ 35 cm, la streasina. Parca vrea sa-mi acopera casa.
Vreau sa fac public, pentru ca sa aiba sansa cat se poate mai mica sa castige un eventual proces.
Vecinul meu a construit o mansarda, fara autorizatie de construire, fara sa obtina acordul meu ca vecin, incalcand mai multe drepturi din codul civil si din alte legi. Doresc sa fac public ceea ce sa intamplat. Numai ca nu stiu, daca pentru acest lucru ma poate ataca la justitie, de fapt, daca poate castiga procesul, daca am dreptate?