avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Activitate LauraSc

Activitate LauraSc

Bună ziua! Am o angajată care până la data de 12.03 a lucrat la program normal, de 8 ore. Din data de 13.03, din cauza reducerii drastice a activității, am trecut-o la timp parțial de muncă 1h/zi. Cum voi completa în acest caz D112?
Bună seara! Mă interesează și pe mine subiectul. O întreprindere individuală poate avea un cui pt achiziții intracomunitare, de plătitor de tva, și în rest să fie neplătitor? Mai precis mă aflu în situația de mai sus în ceea ce privește cazarea dar am și un magazin la care nu aș dori să plătesc tva. Și pensiunea și magazinul sunt pe aceeași I. I.
Ok, vă mulțumesc!
Mulțumesc! Voi avea nevoie de vreun atestat special, de transport sau de ghid?
Bună ziua! Locuiesc într-o zonă turistică pe care o cunosc foarte bine și aș dori să organizez excursii cu autoturismul proprietate personală la diverse obiective din zonă. Vor fi cel mult 4 persoane și vor fi excursii de o zi, în care eu voi asigura numai transportul (parțial cu mașina, parțial pe jos) și ghidajul, cu explicații etc. Toate celelalte cheltuieli (mâncare, bilete de intrare la obiectivele turistice etc) și le vor achita turiștii.
În acest moment dețin o I. I. și aș dori să știu ce cod de activitate ar trebui să adaug și care sunt documentele necesare demarării unei astfel de activități. Am cercetat site-ul ARR, dar nu m-am lămurit, acolo sunt menționate licențe de mult mai mare amploare (autocare etc)
Buna ziua! Am o I.I. si urmeaza sa fac un contract cu o firma ce produce textile pentru a ii oferi consultanta in privirea distribuirii produselor sale in zona in care locuiesc, deoarece cunosc foarte bine piata in aceasta zona. As dori sa stiu ce cod CAEN ar trebui sa imi adaug la obiectul de activitate, astfel incat sa pot factura servicii de consultanta catre firma producatoare (aceste servicii sunt singurele pe care le pot introduce ei in acest moment la cheltuieli).
Multumesc