avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 452 soluții astăzi
Forum Activitate danwxs

Activitate danwxs

buna ziua! vineri 21.05 mi-a fost retinut permisul de conducere pe motiv ca nu am dat prioritate intr-un sens giratoriu ! consider ca am fost neindreptatit si doresc sa fac contestatie . pasii ii stiu in mare dar vroiam sa intreb daca trebuie platita amenda (580 ron si 290 in 2 zile lucratoare) sau nu ? oricum o mentionez si pe ea in contestatia pe care o voi face in instanta ! multumesc
Răspuns la discuția concediu fara plata
va multumesc !
buna ziua ! m-am mai documentat dar pun o intrebare ca sa fiu sigur . in fapt lucrez in prezent la o firma cu capital de stat ( nu am functie de conducere sau decizie ) si .am primit de la o firma privata o oferta de nerefuzat . as dori sa cer o luna concediu fara plata si sa ma angajez tot cu c.i.m .la firma privata . se poate face cumul de cim-uri am inteles ... mai exista vreun impediment in realizarea acestui fapt ? cu deosebita consideratie ,
Răspuns la discuția PLATA DIURNA
ok ..multumesc !
Discuție PLATA DIURNA
buna ziua ! o sa pun o intrebare simpla si la obiect ! diurna platita de catre angajator salariatului se considera venit legal ? adica la un eventual calcul al pensiei se va lua in considerare acest venit suplimentar dar care completeaza veniturile unui tert angajat ( ex : venit minim net pe economie 1050 ron + diurna 100 ron zi cand se depasesc 12 ore de la parasirea localitatii ) cu deosebita consideratie ,
Adriantot a scris:

Dar executorul poate executa veniturile celui care figureaza in hotararea judecatoreasca. Poate ma insel dar eu am de exemplu un caz in care se retine restantierului, prin executarea silita a veniturilor din pensie, o suma reprezentand 1/3 din valoarea lunara a pensiei. Este posibil retinerea din salariii tot in procent de 1/3. Executarea prin scoatere la vanzare a apartamentului poate ca este ultima solutie atunci cand celui ce trebuie sa plateasca nu are nici un venit dovedit, declarat...
Poate ca se aplica si in acest caz retinerea din venituri: salarii, pensii...
Nu credeti ca e posibil?

buna seara ! am fost la executor azi si trebuie procedat dupa cum a zis d-na avocat gerber cu mentiunea ca trebuie deschisa actiunea prin care sa-l oblige pe parat sa faca masa succesorala !
salut ! multumesc de raspuns ..asociatia nu a dat-o in judecata pe defuncta ci pe fiul acesteia , si intrebarea era daca este vreo problema in executarea h.j definitiva si irevocabila avand in vedere ca paratul(baiatul defunctei) nu a facut succesiune dupa moartea mamei sale .

sarutmana d-na avocat! multumesc ptr raspunsuri ! paratul mai nou ( de 2 luni) nu mai are nici servici ...munceste sotia lui dar la negru ( nu la un negru :D) ...in situatia asta o sa mergem si la un executor si cel mai probabil o sa urmam pasii propusi de dvs ...si poate cunoasteti un executor bun in sectorul 4 !
Am inteles ! revin cu detalii saptamana viitoare ! Multumesc !
Nu nu a renuntat la mostenire ...o sa vorbim si cu un executor judecatoresc ! multumesc !
Buna ziua ! In blocul in care locuiesc avem un restantier care a acumulat circa 12000 ron. a fost dat in judecata ,s-a castigat procesul ,paratul nu a facut apel si s-a investit decizia defrinitiva si irevocabila. Urmatorul pas ar fi executorul ,dar avocatul asociatiei spune ca paratul are mama decedata de 10 ani si ca nu are facuta succesiune si ca atare nu poate fi executat .
e mentionat ca are acelasi nume de familie cu decedata . Intrebarea ar fi daca exista un impediment in executarea bunurilor mobile si imobile ? multumesc ,cu deosebita consideratie !