Buna ziua, de 20 de ani bunicii mei se judeca cu primaria pentru un teren din fata casei lor , teren dobandit prin mostenire , teren pentru care primaria nu are acte "legale". Terenul a fost luat de catre primarie ( pe atunci era Sfatul Popular ), insa in 1996 prin decizie definitiva si irevocabila terenul i-a revenit bunicului meu, ulterior du pa aceasta decicizie bunicul meu a dorit sa doneze acest teren copiilor lui insa l-a dat in judecata pe motiv ca nu are dreptul de instrainare si i s-a anulat si decizia definitiva si irevocabila , terenul devenind proprietatea primariei.De atunci si pana astazi se judeca fara un rezultat favorabil pentru bunicii mei.Mentionez ca pe acel teren s-a construit un camin aflat exact in fata casei bunicilor mei la aprox. 4 m . Povestea este mai lunga ( sunt totusi multi ani de procese ). Intrebarile mele ( dar si nedumeriri ) sunt urmatoarele :
1.Unde as putea gasi un avocat bun ( care sa nu se dea de partea adversa ) dar care sa nu ne stoarca de bani fara a face nimic? am avut avocati peste avocati si toti au luat banii si nu se prezentau la proces
2. Ce sanse avem sa castigam acest proces cu Primaria? ( totusi este vorba de primarie implicit primar , fiul acestuia fiind parlamentar) Un avocat ne-a sfatuit sa nu mai facem nimic , daca primaria vrea sa ne dea ea in judecata , noi sa asteptam sa vedem ce se intampla.
3. Avem vreo sansa la CEDO ?
Orice sfat e binevenit , orice exemplu/poveste asemanatoare cu a noastra la fel. Multumim
am mai primit insa nu eram in tara si am lasat balta nu m-am gandit ca se poate intampla ceva din moment ce n mai eram proprietar acolo. dar exista vreo sansa sa iau apartamentul inapoi daca platesc eu impozitele , proprietarul decedat nu are mostenitori.
Buna ziua , am si eu o problema.In 2004 mi-am vandut apartamentul si am plecat din localitatea respectiva , insa acum am primit acasa(in localitatea in care m-am mutat ulterior) un plic in care ma anunta ca nu mi-am platit impozitele de la apartamentul respectiv plus penalizari si mi-a venit si o executare silita.Ce ar trebui sa fac in cazul acesta ? eu actul de vanzare-cumparare nu il mai gasesc , posibil sa il fi pierdut odata cu mutarea.Este posibil sa imi recuperez apartamentul ,avand in vedere ca actual proprietar este decedat de cativa ani , daca platesc eu impozitele ? Multumesc anticipat.