avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 549 soluții astăzi
Forum Activitate maryb3lla89

Activitate maryb3lla89

Buna ziua, de 20 de ani bunicii mei se judeca cu primaria pentru un teren din fata casei lor , teren dobandit prin mostenire , teren pentru care primaria nu are acte "legale". Terenul a fost luat de catre primarie ( pe atunci era Sfatul Popular ), insa in 1996 prin decizie definitiva si irevocabila terenul i-a revenit bunicului meu, ulterior du pa aceasta decicizie bunicul meu a dorit sa doneze acest teren copiilor lui insa l-a dat in judecata pe motiv ca nu are dreptul de instrainare si i s-a anulat si decizia definitiva si irevocabila , terenul devenind proprietatea primariei.De atunci si pana astazi se judeca fara un rezultat favorabil pentru bunicii mei.Mentionez ca pe acel teren s-a construit un camin aflat exact in fata casei bunicilor mei la aprox. 4 m . Povestea este mai lunga ( sunt totusi multi ani de procese ). Intrebarile mele ( dar si nedumeriri ) sunt urmatoarele :

1.Unde as putea gasi un avocat bun ( care sa nu se dea de partea adversa ) dar care sa nu ne stoarca de bani fara a face nimic? am avut avocati peste avocati si toti au luat banii si nu se prezentau la proces
2. Ce sanse avem sa castigam acest proces cu Primaria? ( totusi este vorba de primarie implicit primar , fiul acestuia fiind parlamentar) Un avocat ne-a sfatuit sa nu mai facem nimic , daca primaria vrea sa ne dea ea in judecata , noi sa asteptam sa vedem ce se intampla.
3. Avem vreo sansa la CEDO ?
Orice sfat e binevenit , orice exemplu/poveste asemanatoare cu a noastra la fel. Multumim
Răspuns la discuția revendicare apartament
am mai primit insa nu eram in tara si am lasat balta nu m-am gandit ca se poate intampla ceva din moment ce n mai eram proprietar acolo. dar exista vreo sansa sa iau apartamentul inapoi daca platesc eu impozitele , proprietarul decedat nu are mostenitori.
Buna ziua , am si eu o problema.In 2004 mi-am vandut apartamentul si am plecat din localitatea respectiva , insa acum am primit acasa(in localitatea in care m-am mutat ulterior) un plic in care ma anunta ca nu mi-am platit impozitele de la apartamentul respectiv plus penalizari si mi-a venit si o executare silita.Ce ar trebui sa fac in cazul acesta ? eu actul de vanzare-cumparare nu il mai gasesc , posibil sa il fi pierdut odata cu mutarea.Este posibil sa imi recuperez apartamentul ,avand in vedere ca actual proprietar este decedat de cativa ani , daca platesc eu impozitele ? Multumesc anticipat.