În continuare fac referire la prevederile Legii nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat:
Dacă, în vederea stabilirii drepturilor de pensie militară, organele prevăzute la art. 61 alin.(3) nu respectă termenul de 30 zile pentru transmiterea dosarului catre casa de pensii sectoriala, stabilit la art. 61 alin.(4),
cum poate fi atrasă răspunderea și cine răspunde în situația limită în care, potrivit art. 63 alin.(1),
drepturile de pensie nu se platesc celui în drept de la data încetării plăţii soldelor/salariilor lunare ale militarilor, poliţiştilor şi funcţionarilor publici cu statut special (conf. lit.a) dacă cererea, împreună cu actele necesare, ar fi depusă la casa de pensii sectorială în cel mult 90 de zile de la data ivirii acestor situaţii, ci din prima zi a lunii următoare celei în care cererea, împreună cu actele necesare, a fost depusă la casa de pensii sectorială peste termenul prevăzut la lit. a) – (conf. lit.b).
Nu contest faptul ca, daca am implinit varsta si vechimea in serviciu, necesare pensiei de serviciu, atunci angajatorul a decis corect incetarea raportului de serviciu.
Reiau, poate devin mai clar:
Consider ca, daca trebuia sa incetez raporturile de serviciu numai cu art.69 alin.1lit.a din Legea 360/2002, adica la "împlinirea vârstei şi a vechimii în serviciu, necesare pensiei de serviciu", mi s-a adaugat in actul administrativ (ordin) si litera d), adica "la cerere". Mentionez ca in cuprinsul acestui ordin se prevede faptul ca am dreptul la pensie.
Asadar, indeplinind conditia de vechime in serviciu si pe aceea de implinire a varstei (prin reducerea valorii ei legale cu cea datorata conditiilor de munca in care mi-am indeplinit activitatea), este corecta introducerea in ordinul de incetare a raporturilor de munca, alaturi de litera a), si a literei c) din art.69 alin.1 din L 360/2002?
Va prezint cazul unei incetari a raporturilor de serviciu cf. Legii nr. 223/2015, art.16 coroborat cu art. 21(1):
- am intocmit un Raport prin care am rugat dispunerea"...demararii procedurii de aprobare a incetarii raporturilor de serviciu cu drept de pensie...in conf.cu prev.art.69 alin.(1) lit.a) din Legea nr.360/2002...".
- fara a fi intrebat daca sunt de acord, s-a emis Ordinul de incetare a raporturilor de serviciu, in conf. cu prev. art.69 alin.(1) lit.a) si d) din aceeasi lege. Aceasta noua incadrare ma afecteaza atat in prezent prin diminuarea salarizarii pe ultima luna, cat si pentru viitor, deoarece nu voi mai putea solicita ajutoarele la pensionare, in momentul in care se va ridica suspendarea lor.
Considerati ca este legal tratamentul sau pot face o actiune in contencios administrativ.
Va multumesc.