avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 372 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Transmitere dosar pensie militara
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Transmitere dosar pensie militara

În continuare fac referire la prevederile Legii nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat:

Dacă, în vederea stabilirii drepturilor de pensie militară, organele prevăzute la art. 61 alin.(3) nu respectă termenul de 30 zile pentru transmiterea dosarului catre casa de pensii sectoriala, stabilit la art. 61 alin.(4),

cum poate fi atrasă răspunderea și cine răspunde în situația limită în care, potrivit art. 63 alin.(1),

drepturile de pensie nu se platesc celui în drept de la data încetării plăţii soldelor/salariilor lunare ale militarilor, poliţiştilor şi funcţionarilor publici cu statut special (conf. lit.a) dacă cererea, împreună cu actele necesare, ar fi depusă la casa de pensii sectorială în cel mult 90 de zile de la data ivirii acestor situaţii, ci din prima zi a lunii următoare celei în care cererea, împreună cu actele necesare, a fost depusă la casa de pensii sectorială peste termenul prevăzut la lit. a) – (conf. lit.b).

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:08, 31 Martie 2016
Art. 1357 C.civ. - Condiţiile răspunderii
(1) Cel care cauzează altuia un prejudiciu printr-o faptă ilicită, săvârşită cu vinovăţie, este obligat să îl repare.
(2) Autorul prejudiciului răspunde pentru cea mai uşoară culpă.


Art. 1359 C.civ. - Repararea prejudiciului constând în vătămarea unui interes
Autorul faptei ilicite este obligat să repare prejudiciul cauzat şi când acesta este urmare a atingerii aduse unui interes al altuia, dacă interesul este legitim, serios şi, prin felul în care se manifestă, creează aparenţa unui drept subiectiv.

Puteti promova o actiune in instanta pentru angajarea raspunderii civile a celor vinovati de intarzierea transmiterii dosarului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care este instanta de judecata competenta sa judece un conflict nascut intre mambru de sindicat si sindicat? florianandrei2001 florianandrei2001 Va rog sa ma informati care este instanta de judecata competenta sa judece un conflict dintre un membru de sindicat si sindicatul din care face ... (vezi toată discuția)
Cod civil B_Cosmin B_Cosmin rog sa-mi spuneti la ce articol din codul civil se incadreaza o persoana care premeditat creaza prejudicii materiale altei persoanei fizice? Unde pot gasi ... (vezi toată discuția)
Prejudiciu din cauza sindicatului anghel75 anghel75 Buna ziua, Daca Sindicatul companiei la care lucrez a deschis Actiune Civila impotriva angajatorului privind recuperarea unor drepturi materiale prevazute in ... (vezi toată discuția)