ludo a scris:
Cred ca sunt in asentimentul multora sa multumim domnului 'carpro' pentru lamuririle aduse. Daca sunteti amabil sa ma mai lamuriti cu inca ceva : eu am inchiriat on line, incepand de duminica , o masina in Catania cu CDW ,este asta CASCO de la noi sau mai trebuie adaugat ceva? Daca puteti sa-mi raspundeti pana duminica v-as fi foarte recunoscator.
CDW este cea mai desteapta formula. Limiteaza in caz de accident raspunderea dvs. la valoarea CDW. Pe romaneste CDW este suma pe care firma de inchirieri o plateste asiguratorului ca si fransiza la dauna. Nu e profit. E o suma pe care firma o colecteaza si o varsa mai departe. Daca returnati masina zob, se retine acel CDW (200 euro sau cat este, depinde de masina) - si nu valoarea daunei.
Dar daca ajungeti la biroul lor si spuneti, eu nu vreau CDW, semnez ca raspund eu pentru masina si imi blocati pe card valoarea masinii, evident ca asta vor face...
Statistic 1 din 5 masini inchiriate se intorc cu dauna. Tot realist, fransiza MINIMA in romania retinuta de asigurator la dauna firmei de inchiriere este de 150 euro. Nimeni nu asigura masina de rent-a-car fara fransiza, nici un asigurator. Trecand peste faptul ca polita in sine e mai mult decat dubla, uneori cvadrupla in functie de istoricul masinii de daunalitate. E normal ca firma sa o colecteze de la client ca si "garantie", CDW. Daca firma nu o preautorizeaza la livrare, clientul scoate banii de pe card inainte sa returneze masina cu dauna (sau si mai frumos o abandoneaza undeva), si apoi se intoarce in tara de unde a venit (>95% vin din afara).
ATENTIE: daca platiti cu cardul, banca poate aplica un comision tranzactiilor sau un curs diferentiat daca aveti cardul in RON si plata se face in EUR. Curs care depinde de fix banca dvs. nu de firma de inchirieri - deci daca firma incaseaza 130 EUR, s-ar putea sa va apara pe card debitati 136 EUR datorita faptului ca banca dvs. nu aplica BNR ci cursul bancii la vanzare EUR (practic dvs. vindeti RON cumparati EUR).