avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 530 soluții astăzi
Forum Activitate anamaria67

Activitate anamaria67

Răspuns la discuția lnstituirea tutelei
Mătușa nu are niciun drept, în schimb probabil are un scop. Odată pus sub interdicție, clar nu va mai putea face acte de dispoziție.
Va mulțumesc!
Ce sanse am sa primesc tutela?
Sotia supravietuitoare, ma scuzati, care intre timp mi-a zis ca si-a gasit un prieten, dar vrea sa se ocupe in continuare de bunicu' deoarece "Dumnezeu i-a dat inzecit".
Prima data cand am vorbit cu sora bunicului a fost la înmormântarea tatalui meu. Tatal meu nu avea o relatie extraordinara cu acele rude. In schimb, m-am inteles destul de bine cu sotia tatălui meu ( careia i-am cedat destul de multe in momentul in care am facut împărțirea bunurilor), iar ea, tinand cont ca locuieste in acel oras, s-a oferit ca din pensia bunicului meu sa plateasca cheltuielile apartamentului si sa plateasca o ingrijitoare care vine de 2 ori pe zi acolo, sta o ora si primeste 1 000 lei. Ieri am aflat ca de o luna, fosta soție a tatălui meu impreuna cu sora bunicului au permis unei domnișoare ( respectiva ar fi nepoata matusii) sa stea pe termen nelimitat in apartament, ceea ce m-a deranjat, tinand cont ca nu am fost anuntata. Eu cred ca cea mai buna solutie ar fi sa il ducem la un azil, unde sa fie tratat conform nevoilor lui ( bunicul a fost alcoolic, asa ca in fiecare zi ele ii sau tigari si alcool): de aici presupun ca nu ia pastile. Precizez ca fosta sotie a tatalui meu nu imi raspunde de 3 saptamani la telefon, dar doar ea si sora bunicului au cheie la apartamente, deoarece nu au vrut sa imi dea o copie.
Buna seara,

As dori un sfat pentru rezolvarea urmatoarei probleme. Tatal meu a decedat acum un an, iar in apartamentul in care locuia a ramas bunicul meu (pe numele caruia se afla apartamentul). Problema este urmatoarea: am stabilit de comun acord cu fosta sotie a tatalui meu si cu sora sa ( a bunicului) ca bunicul va ramane in apartament, iar de el va avea grija o femeie. Precizez ca bunicul nu vede si nu înțelege ce i se spune si nu are niciun certificat medical care sa ateste acest lucru. Eu sunt singurul mostenitor legal al bunicului. Cum le pot impiedica pe aceste femei sa nu imi ia apartamentul si in acelasi timp sa ma conving ca bunicul va fi tratat in mod corespunzător? De asemenea precizez ca sunt studenta si nu locuiesc in acel oraș. Va mulțumesc anticipat.
P.s. "instituirea curatelei: