avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... lnstituirea tutelei
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

lnstituirea tutelei

Buna seara,

As dori un sfat pentru rezolvarea urmatoarei probleme. Tatal meu a decedat acum un an, iar in apartamentul in care locuia a ramas bunicul meu (pe numele caruia se afla apartamentul). Problema este urmatoarea: am stabilit de comun acord cu fosta sotie a tatalui meu si cu sora sa ( a bunicului) ca bunicul va ramane in apartament, iar de el va avea grija o femeie. Precizez ca bunicul nu vede si nu înțelege ce i se spune si nu are niciun certificat medical care sa ateste acest lucru. Eu sunt singurul mostenitor legal al bunicului. Cum le pot impiedica pe aceste femei sa nu imi ia apartamentul si in acelasi timp sa ma conving ca bunicul va fi tratat in mod corespunzător? De asemenea precizez ca sunt studenta si nu locuiesc in acel oraș. Va mulțumesc anticipat.
P.s. "instituirea curatelei:
Ultima modificare: Luni, 22 Decembrie 2014
anamaria67, utilizator
Cel mai recent răspuns: im82 , utilizator 11:51, 26 Decembrie 2014
Eu sunt singurul mostenitor legal al bunicului

Veti fi mostenitoarea bunicului dupa decesul acestuia si veti dezbate mostenirea dupa acesta. Nu au cum sa va ia apartamentul.
Daca dvs sunteti cea care platiti salariul femeii, dansa va spune dvs ce face bunicul. Apoi , il puteti vizita, chiar daca o faceti la cateva luni, va puteti da seama de cum satu lucrurile.
Nu inteleg de ce trebuia sa stabiliti cu aceste femei ce faceti cu bunicul, puteati sa va sfatuiti cu matusa , dar nu inteleg de ce cu fosta sotie a tatalui dvs, aveti o relatie apropiata ?
Fosta sotie sau sotie supravietuitoare ?

Prima data cand am vorbit cu sora bunicului a fost la înmormântarea tatalui meu. Tatal meu nu avea o relatie extraordinara cu acele rude. In schimb, m-am inteles destul de bine cu sotia tatălui meu ( careia i-am cedat destul de multe in momentul in care am facut împărțirea bunurilor), iar ea, tinand cont ca locuieste in acel oras, s-a oferit ca din pensia bunicului meu sa plateasca cheltuielile apartamentului si sa plateasca o ingrijitoare care vine de 2 ori pe zi acolo, sta o ora si primeste 1 000 lei. Ieri am aflat ca de o luna, fosta soție a tatălui meu impreuna cu sora bunicului au permis unei domnișoare ( respectiva ar fi nepoata matusii) sa stea pe termen nelimitat in apartament, ceea ce m-a deranjat, tinand cont ca nu am fost anuntata. Eu cred ca cea mai buna solutie ar fi sa il ducem la un azil, unde sa fie tratat conform nevoilor lui ( bunicul a fost alcoolic, asa ca in fiecare zi ele ii sau tigari si alcool): de aici presupun ca nu ia pastile. Precizez ca fosta sotie a tatalui meu nu imi raspunde de 3 saptamani la telefon, dar doar ea si sora bunicului au cheie la apartamente, deoarece nu au vrut sa imi dea o copie.
Sotia supravietuitoare, ma scuzati, care intre timp mi-a zis ca si-a gasit un prieten, dar vrea sa se ocupe in continuare de bunicu' deoarece "Dumnezeu i-a dat inzecit".
Ce sanse am sa primesc tutela?
Aveți șanse. Trebuie sa cereți punerea sa sub interdicție.

Alte discuții în legătură

Intrebare succesiune curatela Ahelis Ahelis Buna ziua, Am o situatie mai delicata in familie si m-am gandit sa va cer ajutorul. Situatia e urmatoarea: mama mea a castigat in instanta curatela pentru ... (vezi toată discuția)
Nedumerire mostenire/succesiune Bogdan_G Bogdan_G Buna ziua, am anumite neclaritati legate de dreptul de mostenitor si de succesiunea unei bunici. Situatia este relativ complicata, dar o sa incerc sa o explic ... (vezi toată discuția)
Drept succesoral georgeion georgeion Sotia are drept de succesiune asupera mostenirii din partea sotului decedat in conditiile in care la sotul nu a avut deschisa succesiunea dupa parintii ... (vezi toată discuția)