avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 656 soluții astăzi
Forum Activitate andreeaoana

Activitate andreeaoana

Buna seara!
Detin un SRL cu codul caen 4619 pe firma
este intermedieri în comerțul cu produse diverse, sunt intermediar între firma mea si compania cu care colaborez, pe baza de Aloe Vera iar intrebarea mea este daca mi se permite sa fac facturi clientului care achiziționează produse! Aici ma refer ca mi-a întrat o anumita suma pe contul firmei de pe colete.ro!

Dacă da pot, întrebarea mea este pe cine fac factura direct pe cumpărător sau pe firma de curierat care mi-a livrat banii de la cumpărător? Sper sa fi întrebat bine si îmi cer scuze dacă am omis ceva
Răspuns la discuția Banca Ghana - inselaciune
Ok merg la politie, deoarece am toate e-mailurile, chitantele platite si nr de referinte trimise dar pentru a face plangere, ce imi recomandati sa trimit o plangere prin posta si la parchetul general din judetul de unde sunt, asta in cazul in care cei de la politie pot spune ca nu este de domeniul lor. Ce imi recomandati???
Răspuns la discuția Banca Ghana - inselaciune
Buna seara. Ma numesc andreea. Avram nevoie de bani iar bancile nu imi acordau credit. Am intrat in legatura cu ines decker care de fapt cred ca este un barbat pe numele Godonou Yisseche Arsene din tara benin. Am fost tepuita...asta e nu mai am ce face, de aceea apelez la dumneavoastra pentru un sfat si o indrumare. mi.a cerut datele personale din buletin, contul de la banca sa poata fi trimisi banii acolo. A trebuit sa platesc o suma notariala prin care exista si un document. Am platit, banii nu i.au trimis in cont, a trebuit iar sa platesc sa imi trimita prin weestern union. Nu am primit banii in concluzie. Am decis sa rupem contractul si mi sa cerut sa platesc din nou taxe notariale in valoare de 175 euro +275 ron alte costuri. M.am gandit sa finalizez odata cu ei stiind ca sunt momeala lor. Am platit ieri suma de 236 euro+15 euro taxe de money gram. Am trimis nr de referinta si in acelasi timp am cerut hartia de finalizare cum ca nu mai am nici o datorie la ei. Am trimis nr de referinta si am primit hartia. Astazi primesc email de la ines decker ca nu exista nici un ban pe acel nr de referinta si ca ma da in judecata si pune politia si interpolul pe mine si ma da in judecata. asteapta pana luni sa ii mai trimit inca o data suma. Am toate emailurile in care sa vb si dovada platilor. Ce se poate intampla si ce imi recomandati?????
Buna ziua. Ma numesc Andreea si detin un apartament cu 4 camere din luna mai 2016 la parter. Problema cu care sper sa ma ajutati este urmatoarea: anul acesta in luna martie sa hotarat de propietari(nu stiu cat la 100 din ei au fost de acord, deoarece nu am fost prezenta la acea sedinta, nu detineam in totalitate apartamentul, asa cum am specificat mai sus) sa se modernizeze liftul. In luna mai m.am mutat in apartament si am fost anuntata ce sa hotarat si ca se va plati avansul de fiecare apartament in valoare de 600 de lei, urmanad lunar suma de 50 de lei acoperind suma de 1125 pana la finalizarea lucrarii. Ideea este este ca nu folosesc liftul deloc deloc, mentionez locuiesc la parter. Taxe lunar la lift platesc de ce???dau un exemplu, cel care sta de la etajul 4 in sus, o familie de 4 membrii, toti membri familiei il folosesc liftul, coboara sotul si sotia cand merg la munca, coboara si copii, urca pe urma cand se intorc de afara, mai urca si sotii dupa ce se intorc de la munca...nu este corect sa platesc modernizarea liftului daca nu il folosesc nici eu, nici membrii familiei mele...nu???si daca ar fi sa platesc dar nu suma de 1125 lei. Platesc lunar fondul scarii desi in pivnita nu este bec, usa de la intrarea blocului nu se inchide bine. Ce sfat imi dati, exista o lege care sa sustina raspunsul????
In speranta unui raspuns va multumesc anticipat!!!
Buna ziua.
Sunt in concediu medical risc maternal din data de 10.12.2014, vreau sa va intreb daca anjatorul este obligat sau nu prin lege sa ma plateasca si daca nu ma plateste, vreau sa va intreb daca se poate face ceva in aceasta situatie???
Va multumesc!!

Cu respect,
Andreea
Buna seara. Ma numesc andreea si sunt angajata la un magazin alimentar non-stop incepand cu data de 1.03.2014. In data de 14.10.2014 am aflat ca sunt insarcinata in 8 saptamani, cand am consultat un doctor specialist. In urmatoarea zi, 15.10.2014, am anuntat angajatorul in scris asa cum prevede legea 96/2003. Citind in continuare legea mentionata mai sus, am citit care imi sunt drepturile si ca nu am voie sa lucrez si de noapte.
Totusi angajatorul nu ma ferit de acest lucru si am continuat sa lucrez de noapte, o saptamana in luna octombrie si 2 saptamani in luna noiembrie, stand in picioare si lucrand si in weekend cate 12 ore iar dupa 3 saptamani avand 4 zile libere. Am avut sangerarile la sfarsitul lunii noiembrie si mi sa dat o adeverinta de la doctorul specialist avand iminenta de avort cu care am mers la medicina muncii. In 10 decembrie am intrat in concediu de risc maternal. In aceea zi am anuntat angajatorii, probabil ca nu le.a cazut bine vestea, deoarece vorbind cu seful meu imi spunea la telefo ca am nevoie de 12 luni lucrate la el iar eu in acte nu am 1 an de zile si sa ma interesez sa nu ii spun pe urma de ce el nu mi.a platit indemnizatia. Concediul medical este pana la sfarsitul anului 31.12.2014 iar din luna ianuarie prelungire concediu medical. Termenul de nastere este in 26.05.2015. Vreau sa precizez, in momentul cand eu m.am angajat in luna martie, eram studenta masteranta la zi ultimul an inscrisa din anul 2012-2014, mai aveam 5 luni si terminam studiile. In prezent, mai am doar de prezentat lucrarea de dizertatie care va fi in luna iulie 2015. Ma afecteaza cumva studiile ca nu am prezentat lucrarea???
Intrebarile mele sunt:
1. Daca mi se compenseaza studiile de master cu locul de munca incat sa am 12 luni si sa am continuitate???
2. Exista posibilitatea sa imi incheie contractul de munca fiind insarcinata si in concediu medical risc maternal???
3. Există posibilitatea sa nu imi plateasca concediu risc maternal si indemnizaţia de crestere a copilului???
Va multumesc!

Cu rescpect,
Andreea