Fiica mea s-a casatorit in anul 2012 la ambasada romana din Seul Coreea de Sud cu un cetatean corean. In urma casatoriei a rezultat un copil iar acum sotul propune divortul in mod amiabil cu anume conditii: -
- vrea sa renunte la drepturile parentale asupra minorei fara participare ulterioara la cresterea si intretinerea acesteia dar solicita din partea mamei o suma mare compensatorie ( pe care nu ne-o permitem) pentru aceast acord.Minora are cetatenie coreeana.
- sustine ca legea din Coreea prevede ca divortul amiabil se va pronunta in minim 3 luni situatie in care ficei mele ii expira rezidenta in Coreea.
- ei locuiesc in China din 2012 dar sustine ca divortul se poate pronunta numai in Coreea.
Avand in vedere ca oficializarea casatoriei s-a facut la ambasada romana casatoria poate fi desfacuta tot la ambasada romana sau trebuie la un tribunal coreean avand in vedere ca fiica mea nu cunoaste limba coreeana si i s-a spus ca nu i se asigura traducerea nici macar in limba engleza.In aceasta situatie fiica mea poate fi reprezentata de un reprezentant al ambasadei Romaniei in Coreea?