avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 924 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort in strainatate intre un cetatean roman si un ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort in strainatate intre un cetatean roman si un cetatean din Coreea de Sud avand un copil minor

Fiica mea s-a casatorit in anul 2012 la ambasada romana din Seul Coreea de Sud cu un cetatean corean. In urma casatoriei a rezultat un copil iar acum sotul propune divortul in mod amiabil cu anume conditii: -
- vrea sa renunte la drepturile parentale asupra minorei fara participare ulterioara la cresterea si intretinerea acesteia dar solicita din partea mamei o suma mare compensatorie ( pe care nu ne-o permitem) pentru aceast acord.Minora are cetatenie coreeana.
- sustine ca legea din Coreea prevede ca divortul amiabil se va pronunta in minim 3 luni situatie in care ficei mele ii expira rezidenta in Coreea.
- ei locuiesc in China din 2012 dar sustine ca divortul se poate pronunta numai in Coreea.
Avand in vedere ca oficializarea casatoriei s-a facut la ambasada romana casatoria poate fi desfacuta tot la ambasada romana sau trebuie la un tribunal coreean avand in vedere ca fiica mea nu cunoaste limba coreeana si i s-a spus ca nu i se asigura traducerea nici macar in limba engleza.In aceasta situatie fiica mea poate fi reprezentata de un reprezentant al ambasadei Romaniei in Coreea?

Astept un raspuns urgent.

Va multumesc!
Ultima modificare: Joi, 1 Ianuarie 2015
Cornel Vasile, Consilier juridic
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 15:56, 1 Ianuarie 2015
Cornelia1954 a scris:

- vrea sa renunte la drepturile parentale asupra minorei fara participare ulterioara la cresterea si intretinerea acesteia dar solicita din partea mamei o suma compensatorie mare pentru aceast acord

Asta solicita el sau asa sunt legile in Coreea? solicita bani pt renuntarea la drepturile parentale? .... adica le vinde? si fiica dvs de ce vrea sa le cumpere?

Intrucat casatoria a avut loc pe teritoriu romanesc consider ca trebuie sa solicitati ajutor ambasadei romane sa va explice cum trebuie sa va procedati.
Daca ii expira rezidenta in Coreea banuiesc ca vine in tara. De ce nu solicita fiica dvs. divortul in Romania, la ultimul domiciliu avut in tara? Isi angajeaza un avocat care sa o reprezinte, iar sotul da o declaratie la un notar - avem tratate cu Rep. Coreea., in care declara ce s-au invoit. Divortul poate fi depus si la un notar din Romania daca cele 2 parti se invoiesc. Faptul ca minora are cetatenie coreeana la fel o are si pe cea romana, de ce ne-ar interesa asta? Sa intelegem ca sotul nu-i da acordul sa vina cu minora in tara? Sa spuna ca vine doar pentru o excursie dupa care sa inainteze divortul. Daca vine fara copil e mai greu sa-l obtina ulterior. Daca divorteaza in Coreea trebuie sa aiba in vedere ca sentinta sa fie ramasa definitiva. Sentinta din Coreea in tara o traduce si o legalizeaza, dupa care o depune la Tribunalul de la locul de domiciliu pentru recunoastere si mai apoi recunoasterea o depune la Sectorul 1 Bucuresti pentru inscrierea divortului pe marginea actului de casatorie. Sa aiba in vedere ca in senstinta sa scrie ce nume vor purta dupa divort si cui ii este incredintat copilul. Daca nu are certificat de nastere romanesc pentru copil va trebui sa solicite si transcrierea acestuia. Din pacate sunt de parere ca nu va veni niciun reprezentant al ambasadei sa o ajute.
Ultima modificare: Joi, 1 Ianuarie 2015
Justitiarul711, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Redobandire cetatenie romana dupa renuntarea voluntara la aceasta suciuteo suciuteo Buna ziua, Ma numesc Teodora Suciu si cu respect apelez a expertiza dvs. juridica pentru urmatoarea situatie: In prezent locuiesc in Seul iar o prietena ... (vezi toată discuția)
Casatoria dintre o romanca si un turc pe teritoriul turciei veradarya veradarya sunt romanca si locuiesc in spania.iubitul meu este turc.si am hotarat sa ne casatorim.singura optiune este sa merg in turcia.din motiv ca el nu poate intra in ... (vezi toată discuția)
Casatorie cu cetatean roman Taisia87 Taisia87 Buna ziua!Sant cetateanca a Republicii Moldova.Iubituk meu este cetatean roman cu permis de sedere in Republica Elena.Locuieste acolo de mai bine de 7 ani ... (vezi toată discuția)