avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 682 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Redobandire cetatenie romana dupa renuntarea voluntara ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Redobandire cetatenie romana dupa renuntarea voluntara la aceasta

Buna ziua,

Ma numesc Teodora Suciu si cu respect apelez a expertiza dvs. juridica pentru urmatoarea situatie:
In prezent locuiesc in Seul iar o prietena buna ar dori sa redobandeasca cetatenia romana la care a renuntat voluntar acum 20 ani. Motivul renuntarii voluntare a fost determinat de faptul ca acum 20 ani in Coreea legislatia coreana nu acorda strainilor beneficiile prezente astazi.
Mentionez ca in prezent doamna in cauza are cetatenia coreana.
Am studiat Legea Cetateniei Romane si am vazut ca, cetatenia romana se acorda " La cerere" persoanei fara cetatenie si cetateanului strain daca indelineste criteriile mentionate in lege.
Ceea ce ma ingrijoreaza este faptul ca nu cumva un cetatean roman care a
renuntat voluntar la cetatenie sa nu fie un impediment in aplicarea art. 8 mai sus mentionat.
Deoarece in prezent nu locuiesc in Romania nu am posibilitatea de a ma deplasa la Serviciul de Imigrari pt. a le solicita ajutorul precum si pt. faptul ca nu mai beneficiez de abonament la " Legis" etc, nu am posibilitatea de a studia ultimele modificari legislative.

Multumesc anticipat.

Cu stima,

Teodora Suciu
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 18:08, 21 Ianuarie 2016
Poate aplica pentru redobandire, nu scrie in legea cetateniei ca aceia care au renuntat de bunavoie nu pot cere redobandirea. Daca ar fi fost exclusi de la procedura era precizat clar.

Poate rezolva depunerea actelor la ambasada insa e posibil ca pentru depunerea juramantului sa fie nevoita sa vin ain tara la data la care va fi programata:
[ link extern ]

Dosarul trebuie sa cuprinda:
[ link extern ]

Pentru detalii concrete si lamuriri suplimentare contactati sectia consulara, cred ca acest e-mail v-ar fi de folos:
consularaseoul@gmail.com
Alte date de contact ale ambasadei gasiti aici:
[ link extern ]

Stimate domn/doamna,

Multumesc mult pt. raspunsul la intrebarea mea.
Prietena mea a intrebat deja la Ambasada Romaniei in Seul dar a primit ca raspuns " Nu stim, nu am avut de a face cu asa ceva pana acum".
Oricum, sfatul meu a fost sa se intereseze direct la Serviciul de Imigrari din orasul in care va dori sa domicilieze in Romania.
Sunt de acord cu dvs ca in Legea Cetateniei nu se specifica si nu se excepteaza in acelasi timp cazul prietenei mele.

Inca o data, multumesc pt. ajutor.

Cu stima.

Teodora Suciu
suciuteo a scris:

Prietena mea a intrebat deja la Ambasada Romaniei in Seul dar a primit ca raspuns " Nu stim, nu am avut de a face cu asa ceva pana acum".

De undeva trebuie sa inceapa cu invatatul si oamenii aia... daca n-au facut-o inainte de a fi trimisi acolo sa puna mana pe legi de-acum.
Sa scrie la aceste adrese povestea:

Ministrul Afacerilor Externe
E-mail: ministru@mae.ro

Ministru delegat pentru Relaţiile cu Românii de Pretutindeni
E-mail: cabinet.ministru_del@mae.ro

suciuteo a scris:

Oricum, sfatul meu a fost sa se intereseze direct la Serviciul de Imigrari din orasul in care va dori sa domicilieze in Romania.

Serviciul Imigrari n-are competente in privinta aceasta. Sa scrie si la Autoritatea Nationala pentru Cetatenie, poate reuseste sa obtina indrumari suplimentare:
cetatenie@just.ro

Noi mai mult nu avem cum sa va ajutam, imi pare rau :(

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renuntare la cetatenie Ibolya13 Ibolya13 Buna ziua, sotul meu este plecat din ro de mai bine de 30 de ani, iar la plecare trebuia sa renunte la cetatenie. Dupa care s-a casatorit , avand si doi copii ... (vezi toată discuția)
Dobandire cetatenie romana elli31 elli31 Sunt casa torita cu un cetatean roman de 10 ani, de 6 ani am permis de sedere, unde trebuie sa imi depun actele pt cetatenie, tre sa merg la Bucuresti? sau pot ... (vezi toată discuția)
Cum pot redobandi cetatenia romana dupa ce acum 31 de ani am fost obligat sa renunt la ea? cimpeanr cimpeanr Buna ziua, Va rog sa ma ajutati intr-o problema. Am un unchi care, in urma cu 31 de ani dupa ce a plecat cu un concert din tara in Germania, s-a decis sa ... (vezi toată discuția)