avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 327 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... dobandire cetatenie romana
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

dobandire cetatenie romana

Sunt casa torita cu un cetatean roman de 10 ani, de 6 ani am permis de sedere, unde trebuie sa imi depun actele pt cetatenie, tre sa merg la Bucuresti? sau pot sa rezolv problema si in suceva.
si daca este valabil tot ce scrie in Art. 8 din Legea nr. 21/1991 .

Cel mai recent răspuns: Justitiarul71 , utilizator 08:51, 4 Februarie 2012
Sunt aplicabile prevederile de la art. 8 si de asemenea cele de la art. 13 "Cererea de acordare a cetateniei romane se adreseaza comisiei pentru constatarea conditiilor de acordare a cetateniei, care functioneaza pe langa Ministerul Justitiei" - Bucuresti.
Va trebui sa sustineti si testele de limba, cultura, legislatie.
Va adresati Ministerului Justitiei, unde dealtfel veti depune si juramantul de credinta. Succes!
Contactati biroul teritorial al Autoritatii Nationale pentru Cetatenie din Suceava: strada Stefan cel Mare nr. 36, parter, camera 12; cod postal 720026; telefon: 0230 524 344 sau 0735 020 848 (in sediul Prefecturii Suceava).
Informatii privind actele si taxele necesare sunt disponibile la acest link: [ link extern ]
avocat-consult a scris:
art. 13 "Cererea de acordare a cetateniei romane se adreseaza comisiei pentru constatarea conditiilor de acordare a cetateniei, care functioneaza pe langa Ministerul Justitiei" - Bucuresti.


Legea 21/1991 a fost republicata in 2010. Citatul dumneavoastra nu mai corespunde.

Alte discuții în legătură

Obtinerea cetateniei romane nadia14 nadia14 buna ziua, sunt din Moldova, daca poate cineva sa ma ajute, sunt in Romania de aproape 8 ani (4 liceu +facultate in curs) momentan sunt in prenatal,sunt ... (vezi toată discuția)
Incalca oare sectia consulara a ambasadei romaniei la chisinau legea? apleshca apleshca Eu fiind cetatean al Republicii Moldova beneficiez de dreptul de redobandire a cetateniei romane (pierduta inainte de 22 decembrie 1989) in temeiul Legii Nr. ... (vezi toată discuția)
Cum pot redobandi cetatenia romana dupa ce acum 31 de ani am fost obligat sa renunt la ea? cimpeanr cimpeanr Buna ziua, Va rog sa ma ajutati intr-o problema. Am un unchi care, in urma cu 31 de ani dupa ce a plecat cu un concert din tara in Germania, s-a decis sa ... (vezi toată discuția)