avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 921 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Obtinerea cetateniei romane
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Obtinerea cetateniei romane

buna ziua, sunt din Moldova, daca poate cineva sa ma ajute, sunt in Romania de aproape 8 ani (4 liceu +facultate in curs) momentan sunt in prenatal,sunt casatorita cu cetatean roman de aproape 2 ani,si vreau sa stiu daca se poate obtine cetatenia pe baza casatorie fara actele necesare pt redobandirea cetateniei( am probleme cu actele bunicilor)???VA ROG FRUMOS DACA PUTETI SA-MI RASPUNDETI K IMI EXPIRA VIZA ANUL ASTA....MS MULT
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 21:35, 25 Februarie 2013
Fara a depune actele pentru dobandirea/redobandirea cetateniei romane nu puteti obtine cetatenia.Aprobarea cererilor de acordare ori de redobândire a cetăţeniei române se face prin ordin al preşedintelui Autorităţii Naţionale pentru Cetăţenie, pe baza propunerilor Comisiei pentru cetăţenie.
In Legea cetateniei scrie:(1) Cererea de acordare sau, după caz, de redobândire a cetăţeniei române se formulează în limba română, se adresează Comisiei pentru cetăţenie şi se depune personal sau, în cazuri temeinic justificate, prin mandatar cu procură specială şi autentică la sediul Autorităţii Naţionale pentru Cetăţenie, fiind însoţită de acte care dovedesc îndeplinirea condiţiilor prevăzute de prezenta lege.
(2) Cererile de redobândire sau de acordare a cetăţeniei române întemeiate pe dispoziţiile art. 10 alin. (1) şi art. 11 pot fi depuse şi la misiunile diplomatice sau la oficiile consulare ale României. În cazul în care cererile au fost depuse la misiunile diplomatice sau la oficiile consulare ale României, acestea vor fi trimise de îndată Comisiei pentru cetăţenie din cadrul Autorităţii Naţionale pentru Cetăţenie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dobandire cetatenie romana elli31 elli31 Sunt casa torita cu un cetatean roman de 10 ani, de 6 ani am permis de sedere, unde trebuie sa imi depun actele pt cetatenie, tre sa merg la Bucuresti? sau pot ... (vezi toată discuția)
Incalca oare sectia consulara a ambasadei romaniei la chisinau legea? apleshca apleshca Eu fiind cetatean al Republicii Moldova beneficiez de dreptul de redobandire a cetateniei romane (pierduta inainte de 22 decembrie 1989) in temeiul Legii Nr. ... (vezi toată discuția)
Dobândire cetãțenie româneasca a unui cetãțean american irina1991 irina1991 Bună seara! Care sunt condițiile în care un cetățean american ar putea primi cetățenie română ? Menționez ca el este casatorit cu o ... (vezi toată discuția)