avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 564 soluții astăzi
Forum Activitate minerva_ionescu

Activitate minerva_ionescu

Suntem o asociatie de proprietari in care nu exista conducere. In decembrie 2014 a avut loc o adunare generala de alegeri si s-a ales un CE fara insa a se alege si presedintele in cadrul sedintei. CE a facut sedinta si a stabilit ca un membru (care nici nu avea ce sa caute in CE deoarece avea dosar de dare in judecata) sa fie cel care conduce asociatia. De atunci acest domn semneaza pentru presedinte si nu s-a facut nici un fel de sedinta pentru validarea lui. Acest CE "al carui obiectiv a fost cu prioritate Raportul de expertiza contabila" dupa cum chiar ei au spus intr-un anunt la avizier, si-a dat demisia in data de 16.09.2015 si a ramas acel asa-zis presedinte. Intre timp asociatia este intr-o situatie foarte proasta in sensul ca suntem in 13 oct si intretinerea afisata este pentru luna iulie, nu exista buget pe anul 2015 si in concluzie nu exista fond de reparatii, nu s-au platit reparatiile efectuate, vin intretinerile mari in lunile in care platim si caldura si avem si multi restantieri. Oamenii sunt nemultumiti dar nimeni nu este interesat sa intre in conducerea asociatiei din cauza nucleului CE demisionar care este format din persoane care aduce in pragul infarctului, orice CE in care nu sunt ele incluse. Ce se poate face intr-o astfel de situatie? In martie am facut o solicitare catre CE semnata de majoritatea membrilor asociatiei pentru a se face o AG de care nu s-a tinut cont, am atentionat primaria de sector dar nici ea nu a reusit nimic.
pentru a a face verificare financiara extrajudiciara, aceasta trebuie aprobata de adunarea generala , inclusa in bugetul pe anul in curs, apoi incheiat un contract semnat de presedintele ales si dat curs

nu este suficient sa vrea sa fie presedinte, trebuie sa fie o persoana care respecta legea, care nu are restante la intetinere, care nu are dosar in instanta pentru neplata unor datorii, care este un om cu care se poate discuta, care ii respecta pe ceilalti locatari si parerile lor si poate si altele, ceea ce acest locatar care semneaza "pentru" presedinte nu respacta
in asociatia noastra exista o situatie, cred unica. La inceputul lunii decembrie 2014, a fost adunare generala de alegeri unde a fost ales un CE fara a se alege presedintele, cei din comitet spunand ca il vor alege ei ulterior. Legea spune ca presedintele este ales si validat in adunare generala. De atunci, si suntem in martie, nu a mai fost nici o adunare generala, nu exista nici buget, si un membru al CE semneaza acte, contracte cu "pentru" presedinte, face verificare financiara extrajudiciara fara sa existe buget, fara sa existe o aprobare a membrilor asociatiei si multe altele. Un numar mai mare de 20 membrii am facut o solicitare catre CE pentru convocarea de urgenta a une adunari generale prin care sa se valideze un presedinte, sa se prezinte un buget pe 2015 spre aprobare si singurul rezultat a fost un afis prin care se anunta ca o AG va avea loc pe 20.04 fara insa a fi atins punctul cu validarea presedintelui. Eu consider ca acest personaj care semneaza cu "pentru" presedinte incalca grav legea 230/2007 ca si ceilalti membrii ai CE. Au trecut 116 zile de la alegeri si acesti oameni nu fac nimic decat ca au adus asociatia in faza in care avem facturi platite cu mare intarziere, deci cu penalitati este martie si noi avem afisata lista cu cotele de intretinere pentru luna decembrie etc. Am facut sesizare si la Primarie, care a trimis adrese la toti membrii CE dar acestia , cel putin pana azi, nu au avut nici o reactie decat anuntarea sedintei din 20.04. As vrea sa-mi spuneti cum vi se pare situatia, cat de legal este ce face acest CE si ce se poate face in aceasta situatie. Cu multumiri